Recent comments

Friss Hírek

Harc a dobogóért és a BL-ért!

A Serie A 28. fordulójának nyitómeccsén a Fiorentina Rómába látogat, a tét pedig nem más, mint a BL-szereplést érő harmadik pozíció. 


Mind a Romának, mind pedig a Fiorentinának roppant fontos a két gárda péntek esti összecsapása.

A felek ugyanis jelenleg a harmadik, valamint a negyedik helyen állnak, és eddig egyaránt ötvenhárom pontot zsebeltek be a huszonhét forduló folyamán. A dobogó harmadik helyének megcsípése pedig azért igazán fontos, mert még Bajnokok Ligája-szereplést ér, míg a negyedik csupán a második számú európai kupasorozatban folytathatja.

A mérleg nyelve talán egy kicsit a hazaiak felé billen, legalábbis az elmúlt hetek formája alapján. Luciano Spalletti tanítványai ugyanis legutóbbi hat bajnokijukat megnyerték, és ennek köszönhetően értek oda a harmadik pozícióba.

Ami a Fiorentinát illeti, a csapat nemrégiben kiesett az Európa Ligából, azonban az olasz bajnokságban a legutóbbi hét meccsen négy győzelem és három döntetlen a mérleg, ami azért szintén megsüvegelendő teljesítmény.

A két együttes októberi randevúja is a rómaiak számára maradt meg szép emléknek, ugyanis a Stadio Artemio Franchiban 2-1-re nyerni tudtak. Ezzel az eredménnyel biztosan péntek este is elégedettek lennének, azonban ehhez nyilván lesz néhány szava Paulo Sousa mester tanítványainak is.


Egy mindenesetre biztos, egy érdekes és a bajnokság kimenetele szempontjából fontos összecsapást rendeznek ezen az estén.

AS ROMA (4-3-1-2): Szczesny- Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne- Nainggolan, Keita, Pjanic- Perotti- Salah, El Shaarawy. 

FIORENTINA (4-2-3-1): Tatarusanu- Roncaglia, Gonzalo Rodriguez, Astori, M.Alonso- Badelj, Vecino- Tello, Borja Valero, Bernardeschi- Kalinic.

forrás: digisport.hu