Recent comments

Friss Hírek

Alakul a BL a Romának – gyengélkedett a Fiorentina

Az AS Roma könnyedén nyert 4–1-re a Fiorentina ellen a 28. fordulójának nyitó mérkőzésén. 


A vezetést a 22. percben szerezte meg a Roma, Mohamed Salah kapott kiugratást a leshatáron (vagy azon túl...), majd a középreadása után Stephan El Shaarawy közelről volt eredményes. Három perc múlva pedig már kettő volt a fővárosiak előnye.

Ezúttal Mohamed Salah lövésre szánta el magát, a labda pedig úgy pattant meg egy vendég védőn, hogy védhetetlenül került Ciprian Tatarusanu kapujába. A Roma ebben a szezonban már 18 gólt szerzett a mérkőzések első harminc percében, ezzel a legjobbnak számít a Serie A mezőnyében.

A 38. percben aztán ismét egy végletekig kijátszott akcióból talált be a Roma, Diego Perotti góljával gyakorlatilag elrendezte a három pont sorsát.

Az eléggé fáradtnak tűnő Fiorentinán látszott, hogy még az sem fog segíteni a csapaton, hogy az első félidő ráadásában Josip Ilicic értékesített egy tizenegyest. A találkozón nagyon nagy különbség volt a két csapat között.

Az 58. percben ráadásul Miralem Pjanic gyönyörű indításával Salah léphetett ki, majd pimasz megoldást választva Tatarusanu lába között a kapuba gurított.

Jó kedv volt tehát a Stadio Olimpicóban, igazán azonban akkor volt hangrobbanás, amikor Francesco Tottit pályára küldte a Roma vezetőedzője, Luciano Spalletti. Roma modern kori császára ráadásul egy kapufával bizonyította, rúgótechnikája nem kopott meg.

De mostanában Tottira sincs szüksége a remek formában lévő Romának...

AS Roma–Fiorentina 4–1 (El Shaarawy 22., Salah 25., 58., Perotti 38., ill. Ilicic 45+3. – 11-esből)

forrás: NSO