Recent comments

Friss Hírek

A Sassuolo veszélyes ellenfél

A Milan vasárnap délután a Mapei stadionba, a Sassuolo otthonába látogat.




Sinisa Mihajlovic megtartotta a meccs előtti szokásos sajtótájékoztatóját, ahol többet között szót ejtett arról is, hogy ki pótolhatja M’Baye Niangot, mint Carlos Bacca társa.

“Biztosak lehetünk benne, hogy a Sassuolo jó játékot fog ellenünk játszani, nagyon veszélyes ellenfél. Újra formába lendültek, nem kétség, ez egy kemény mérkőzés lesz. De nekünk meg van hozzá a képességünk, hogy legyőzzük őket. A Milan még sosem nyert a Mapei stadionban, de edzőként én még veretlen vagyok ott. Ha a játékosok hozzák a korábbi teljesítményüket, akkor nyerni fogunk. Amikor szeretnél fentebb kapaszkodni a tabellán, akkor erre az egyetlen megoldás az, hogy folyamatosan nyered a mérkőzéseket, de van, hogy ez sem elég hozzá. Sikerült néhány pontot hoznunk az előttünk állókon, de tudjuk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy hibát kövessünk el. A következő 3 mérkőzés létfontosságú lesz számunkra, és megmutatják, hogy reális esélyünk van-e a 3. helyre vagy sem. A részünkről mindent megfogunk tenni. Az én véleményem szerint azt kell, hogy mondjam, alázatos tisztelettel – a Sassuolo előtt fogunk végezni a tabellán.”
 
“Balotellinek és Méneznek sincs meg az a megfelelő intenzitása,  amire most szükségem lenne. De persze szem előtt kell tartani azt is, hogy mind a kettőnek megvan a maga erőssége és gyengéje. Azonban a legfőbb dolog az, hogy mind a kettő arra törekszik, hogy nyomot hagyjon a mérkőzésen, és éppen ezt várom el tőlük. A Serie A-ban egy Sassuolo elleni mérkőzésen, lehet, hogy Ménez nagyobb nyugalommal áll játékba a padról becserélve, mint Balotelli. Viszont Balotelli fizikuma pedig a labdatartás szempontjából jobb a csapatnak. Ezek a dolgok vannak most a fejemben. Úgy gondolom Balotelli fog kezdeni, és Ménez fogja majd váltani a mérkőzés alatt. Hogy visszatér-e López a kezdőbe? Az csak Donnarumma további teljesítményén múlik. Bacca – Balotelli? A top játékosok együtt tudnak játszani bárkivel, hiszen ugyanazt a nyelvet beszélik.”

“A csapat összhangban van az eredményekkel. Sajnos ebben a szezonban a csapatnak nem jött össze a hosszabb győzelmi sorozat. Megpróbálunk minden egyes mérkőzést megnyerni. Tisztában vagyok vele, hogy ez mekkora feladat, de megfogjuk próbálni. Bertolacci számomra biztos kezdő. Kucka az ő alternatívája, és holnap játszania kellene. Poli és Mauri is jól játszottak a kupamérkőzésen. Amikor egy játékos megkapja az esélyt, akkor élni kell vele. Kucka kiválóan játszik, azt kell, hogy mondjam, Galliani hatalmas dicséretet érdemel a leigazolásáért. Tudtam, hogy Kucka élni fog az eséllyel. Olyan, mint egy tank, mindig készen áll a csatára, még akkor is, ha hatalmas fájdalmak gyötrik. Balotellinek a Milanra kellene összpontosítania, és élni a megadott lehetőséggel. Ez nem csak rá, hanem a többi játékosra is vonatkozik. A Milan 10-ese Honda egy különleges játékos. Kemény munkát végez és ő hozza az egyensúlyt a csapatba. Ebben a formációban ő az egyik legfontosabb játékos.”

forrás: acmilan.hu