Recent comments

Friss Hírek

Meg kell előznünk a Romát

Massimiliano Allegri a Lazio elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján kijelentette, nincs problémája Alvaro Moratával, ugyanakkor a tréner még nem tudja, mely támadókat küldi pályára péntek este.


„Morata rendkívüli játékos, aki nagyszerű erőnléti és mentális formában van. Nincs bajom vele. A City elleni mérkőzésen nem kiabáltam vele, csupán bíztattam. Sokat tett a Juventusért és ezt el is várom tőle, akárcsak Zazától, aki nagyszerűen szállt be a Palermo elleni összecsapáson. Elcserélném-e Dybalát Higuainra? Egyetlen játékosomat sem cserélném el. Higuain, Olaszországba érkezése óta, kirobbanó formában van. Dybala túl gyorsan halad előre, mind játékban, mind emberileg. Fontos tagja a csapatnak és a klub komoly pénzt áldozott az ide hozatalára. Nehezen tudnám 4-4-2-es hadrendben elképzelni a csapatot. Meglátjuk, ki fog a középpályán Pogba helyén futballozni. Arról sem döntöttem, hogy ki fog elől játszani, Mandzukic, Morata és Zaza is esélyes. Zsinórban négy győzelem? Az Empoli elleni mérkőzésen a taktikailag legrosszabb játékunkkal nyertünk. A City ellen minden szempontból kiválóak voltunk, a Palermo ellen pedig az egyéni megmozdulások döntöttek. A srácok fizikálisan a korábbinál jobb állapotban vannak, nézzék csak meg, hogy futnak. Most egy olyan Lazioval mérkőzünk meg, amely szeretne kikecmeregni rossz időszakából, nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk.”

A bianconerok mindössze 7 pontra vannak az első helyezett Napoli gárdájától, ám első ízben a negyedik helyen lévő Roma csapatát szeretnék megelőzni a bajnoki táblázaton.

„Hét pontra az első helytől? Az első néhány meccsünkön 7 pontot hullajtottunk el idegenben és mindössze kettőt szereztünk. Pozitív időszakon megyünk keresztül, de még mindig messze vagyunk az általunk ideálisnak tartott helytől. Rájöttünk, hogy meg kell küzdenünk a győzelmekért, a labdákért és az elmúlt hónapban mindezt sikerült megvalósítanunk. Semmit sem nyertünk és ennek okán nem szabad mással foglalkoznunk, különben lankad a figyelmünk, amit nem engedhetünk meg magunknak. El kell érnünk a negyedik helyet, először a Lazio, majd a Fiorentina ellen. Nem szabad csüggedtnek lennünk. A bajnokság diktálja a számokat – 80 ponttal megnyerheted, annál kevesebbel második, vagy harmadik lehetsz, ennek fényében kell teljesítenünk. nehéz megmondani, pontosan hány pont kell a Scudettóhoz, de meglátásom szerint 80 pont alatt nehéz lenne megnyerni. A szezon második felében nehezebb lesz pontokat gyűjteni. Üldözőként mindig nehezebb dolga van egy csapatnak, kisebb célokat kell magunk elé kitűznünk. Mindig csak az előttünk lévő csapatot kell megelőznünk, amely most a Roma. Csak akkor előnyös a vetélytárs előtt játszani, ha nyersz, ha veszítesz, akkor mindegy. A futballban mindig a végeredmény után lehet értékeléseket készíteni.”

Mint ismert, Allegrit a napokban a Manchester United csapatával boronálta össze a sajtó. A szakvezetőt ezzel kapcsolatban is kérdezték.

„2017-ig szerződés köt ide. Jól érzem magam a Juventusban, a kitűzött célokra összpontosítok, ami sokkal fontosabb az átigazolási pletykáknál. Egy hónap múlva kezdetét veszi a januári átigazolási piac, ekkor pedig eljön önök (újságírók) számára a Kánaán, hiszen rengeteg játékos fog klubot váltani. Nekünk csak a teendőinkkel kell törődnünk. Nincs probléma a csapattal, több játékosom is bevethető és készen áll arra, hogy remek mérkőzést játsszon. Nem érdemelt vereséget a Lazio az Empoli, valamint a Palermo ellen. Utóbbi ellen például jól játszottak. Bosszút akarnak majd állni Sanghaji-i találkozó és a Coppa Italia miatt, nem kaphatunk ki, hiszen meghatározó időszakon megyünk keresztül, amelyben szeretnénk minél előrébb kerülni a táblázaton.”

Sami Khedira biztosan kihagyja a római mérkőzést, Roberto Pereyra állapota pedig továbbra is kérdéses.

„Padoin amikor kellett, mindig pozitív teljesítményt nyújtott, nagyon intelligens játékos aki  hasznos opció lesz a számunkra, akár a kezdőcsapatban, akár a kispadon számolunk vele. Asamoah tegnap a csapattal edzett, Lemina pedig a mai napon csatlakozott. Khedira azonban nincs bevethető állapotban és nagy valószínűséggel Sevillába sem tud elutazni a csapattal. Pereyra orvosi vizsgálatokon esett át miután szúró fájdalmat érzett az egyik izmában. Meglátjuk, mi derül ki a vizsgálatokból.”

forrás: juventushungary.hu