Recent comments

Friss Hírek

Belgium a torna egyik esélyese

Tegnap este megtartották a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását Párizsban, így most már tudjuk, hogy az olasz válogatottnak a belgák, a svédek és az írek ellen kell majd kiharcolnia a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba.


Ezt az egyáltalán nem könnyű, ráadásul borzasztóan kiegyensúlyozott négyest egész biztosan élvezet lesz majd figyelemmel követni jövőre, jó eséllyel a torna egyik legizgalmasabb kvartettje alakulhat ki az E csoportban. A sorsolás után természetesen mindenki, aki számít, elmondta a véleményét a párosításokról.

Antonio Conte, az olasz válogatott szövetségi kapitánya szerint a csoportban a legfontosabb az óvatosság lesz:

“Úgy gondolom, Belgium egy nagyon erős csapat, ők a végső győzelem egyik favoritjai. Egy nagyon fiatal csapatuk van, és egy csomó top játékost tudhatnak magukénak. Utánuk meglehetősen hasonló erejű csapatokat látok a svédek, az írek, és a mi személyünkben. De azt gondolom, Belgium a torna egyik esélyese lesz.”

“Mind jól ismerjük Zlatan erősségeit, Írország pedig minden bizonnyal nagy szenvedéllyel fog játszani, erős a csapatszellemük, és intenzív játékot játszanak. Szóval óvatosnak kell majd lennünk.” – értékelt Conte, aki Ibra mellett akár két másik ismerős arcot is kiemelhetett volna Mertens és Nainggolan személyében.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke, Carlo Tavecchio kissé talán meglepő módon elégedett volt a sorsolás után.

“Ez egy nagyon magas szintű csoport, de legalább elkerültük Spanyolországot és Németországot, akikkel jövőre még játszunk barátságos meccset. A kontinens 24 legjobb csapata szerepel a tornán, így nevetséges, ha valaki könnyű sorsolásra számított. Nagyon szeretnénk jól teljesíteni. Svédország? Nem csinálunk semmit, ami nem felel meg a fair play-nek…” – utalt ezzel Tavecchio a 2004-es, már-már legendás svéd-dán meccsre az Eb-csoportban.

forrás: azzurri.co.hu