Recent comments

Friss Hírek

A Napoli, a Fiorentina és a Roma sem botlott

A Napoli, a Fiorentina és a Roma sem botlott a bajnokság 17. fordulójában, mindhárom csapat begyűjtötte a három pontot.


Marek Hamsík a legutóbbi öt tizenegyesét kihagyta, és közel volt hozzá, hogy a hatodikat is elrontsa, ám az 52. percben lövése után a labda a lécről néhány centivel a gólvonal mögé pattant. Az Atalanta szinte azonnal egyenlített, de jött Gonzalo Higuain, és újra vezetett a Napoli.

A déliek az utolsó negyedórában emberhátrányban játszottak, ugyanis Jorginho a 24. születésnapján három perc alatt két sárga lapot kapott. Újabb egyenlítés helyett azonban újabb Higuaín-gól jött, az argentin 86 Serie A-meccsen 50-szer volt eredményes. Amolyan slusszpoénként a végén Hamsík még a léc fölé lőtt tizenegyesből.


Atalanta–Napoli 1–3 (A. Gómez 54., ill. Hamsík 52. –  11-esből, Higuaín 62., 85.) 


Hasonló forgatókönyv szerint alakult a Roma–Genoa meccs, amelyen a fővárosiak 1–0-s előnyben fogyatkoztak tíz főre, miután Edin Dzeko szitkozódását megértette a játékvezető. Legközelebb nem angolul, hanem bosnyákul kellene káromkodnia – vagy sehogy. Ahogy az Atalanta, úgy a Genoa sem tudott élni az emberfórral, a 18 éves nigériai Sadiq Umar csereként beállva a 89. percben eldöntötte a mérkőzést. 

A Roma a mostani idényben először őrizte meg kapuját a góltól két egymást követő bajnokin. 

AS Roma–Genoa 2–0 (Florenzi 42., Umar 89.) 


A Fiorentina különösebb nehézségek nélkül győzte le otthon a Chievót, Filippo Bernardeschi előbb Nikola Kalinicnak, majd Josip Ilicicnek adott gólpasszt.


Fiorentina–Chievo 2–0 (Kalinic 20., Ilicic 32.)

A másik veronai csapat, a Hellas nem maradt pont nélkül, ám sereghajtóként a Sassuolo elleni 1–1-es döntetlennek nem nagyon örülhetnek Luca Toniék, akik továbbra is nyeretlenek.
 
Hellas Verona–Sassuolo 1–1 (Toni 39., ill. Floccari 35.)

forrás: NSO