Recent comments

Friss Hírek

A Torinót nem egyszerű legyőzni

A Juventus trénere, Massimiliano Allegri a Torino elleni kupameccs előtt tartott sajtótájékoztatón több biztos kezdő kilétét is elárulta, így most már szinte biztosra vehető Neto és Rugani játéka a szerdai találkozón.


Mindkét játékos a nyáron csatlakozott a Juventus csapatához, azonban nemigen jutottak játéklehetőséghez, mivel keretbeli társaik rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtottak, és a tréner feltehetően a döcögős bajnoki rajtnak is köszönhetően inkább a stabilitás mellett tette le a voksát.

„A Torino ellen Neto és Rugani játszani fog.” - kezdte sajtótájékoztatóját Massimiliano Allegri.

„Azonban ennél többet nem szeretnék elárulni. Rajtuk kívül meglátom, hogy az eddig folyamatosan szereplő három védő, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini és Andrea Barzagli milyen állapotban van.


Technikai szempontból Daniele Rugani befér a csapatba... jól játszott bal oldali középső védőként a nyári barátságos találkozón, de nyugodtan játszhat jobb oldali középső védőként is. Nagyon sokat fejlődött, így készen áll a játékra.

Ami a sérülteket illeti, Hernanes szinte minden gyakorlatot végrehajtott a kerettel a minap, így ma értékelem ki az állapotát. Végre felépült, majd meglátjuk, hogy játszhat-e, ha pedig nem, akkor extra edzésmunkát kap a vasárnapi Carpi elleni mérkőzés előtt.

Mario Lemina Barcelonában járt orvosi kivizsgálás miatt, sajnos patella-ín-sérüléssel küszködik, és amikor ez az ín begyullad, akkor gondok jelentkeznek.

Roberto Pereyra jó úton halad a felépülést tekintve, majd januárban meglátjuk, hogyan is áll. A többiek állapota megfelelő.”

Massimiliano Allegrit ezt követően Kwadwo Asamoah állapotáról kérdezték, aki nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy nem sérült, bár a Fiorentina elleni mérkőzésen a keretben sem volt.

„Kwadwo Asamoah esetében ugyanaz a térdprobléma áll fenn, ami olykor jelentkezik mérkőzés után. A játék erőltetése minden bizonnyal sérülést okozna. Így be kell osztani a játékosra háruló terhelést. Megközelítőleg hetente vagy kéthetente játszhat.

A Lazio elleni mérkőzés előtt nagyon rég kapott lehetőséget, jó meccset játszott, azonban ezt követően megálljt kellett parancsolni, és korlátozni kellett a terhelést. Térd- és izomsérülés után tér vissza a játékos, így jelenleg ő semmiképpen sem tartozik azon futballisták közé, akik képesek egymás után két meccsen szerepelni.

Paulo Dybala talán pihenni fog ma, mivel számos mérkőzésen szerepelt. Azonban ő is egészséges. Mario Mandzukic, Simone Zaza és Álvaro Morata közül ketten kapnak majd lehetőséget. Mindenki jól van, így bárki is játszik ,  jól fog teljesíteni.

Simone Zaza nagyon jó futballista, ahogy Álvaro Morata és Mario Mandzukic is, aki jó fizikai állapotban van, de véleményem szerint az egész csapat jó időszakot él meg jelenleg.

Nagyon boldog vagyok, mivel a téli szünet utáni visszatérést követően közeledni fogunk a szezon végéhez. A bajnokság május tizenhatodikán ér véget, így januártól csúcsformában kell lennünk fizikailag.

Morata-Zaza? Játszhatnak párban, képesek jól együttműködni.”

A torinói bajnok edzőjét ezt követően arról kérdezték, milyen gondolatok kavarognak a fejében a hétfői BL-sorsolás kapcsán, amelyen kiderült, hogy a Bayern München lesz a Juventus ellenfele a legjobb tizenhat között.

„Már beszéltem a sorsolásról, és elmondtam, hogy ez megtörténhet a Bajnokok Ligájában…

Először is, mindig fontos bejutni a legjobb tizenhat csapat közé. Ez után sorsolás következik, és nem lehet tudni, ki lesz az ellenfél a kieséses szakaszban.

Pozitív oldala is van a sorsolásnak. Amennyiben győztesen kerülünk ki a Bayern elleni párharcból, egyértelműen nem mondhatják azt az emberek, hogy könnyű utat jártunk be, de a csapat még tovább fejlődne önértékelés tekintetében.

Ebben az esetben az esélyesek közé emelkedne csapatunk. Ez az igazság. Azonban a Bayern ellen kell játszanunk, amely Európa legjobb csapatainak az egyike.

Ez azonban teljesen normális, ha az ember a Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat közé jutott. Tavaly a Borussia Dortmund ellen léptünk pályára, amely csapat egy évvel azelőtt kiváló eredményeket ért el.

Ha nem tévedek, tavaly a negyeddöntőkben a Paris Saint-Germain és a Manchester City esett ki, ilyen a Bajnokok Ligája. Mindazonáltal ezek a meccsek a távoli jövő részét képezik, így egyelőre koncentráljunk a bajnokságra, ami a legfontosabb dolog.

Számos meccset játszunk február huszonharmadikáig és március tizenhatodikáig. Számos bajnoki meccs vár ránk, nekünk pedig koncentrálnunk kell ahhoz, hogy megpróbáljunk versenyben maradni a tabella első helyéért folytatott harcban.

Én azonban inkább a mai mérkőzésről beszélnék, azonban válaszolok a bajnoki címmel kapcsolatban feltett kérdésre.

A scudettóért folytatott harc nyitott az Intert üldöző összes csapat számára, bár az Inter az első számú favorit, ahogy ezt elmondtam a minap.

A Juventus sok mindent megtesz a bajnoki címért, azonban most a Torino elleni kupameccsre kell gondolnunk.

A Juventus 1959 és 1960 óta nem nyerte meg sorozatban kétszer a Coppa Italiát, így véleményem szerint fontos lenne ezt a célt elérni.

Ez nem lesz könnyű, mivel egy városi derbire kerül sor egy olyan csapat ellen, amelyet nem egyszerű legyőzni. Meg akarják nyerni ezt a meccset, ahogy mi is, így ezért nagyon jól kell teljesítenünk.

Ami a bajnokságot illeti, még számos meccs vár ránk. Le vagyunk maradva, ezért az üldözés a feladatunk. A Carpi elleni mérkőzés is nagyon fontos, ahogy az összes többi is, mivel a helyzetből adódóan nyernünk kell.”

Massimiliano Allegri kapcsán felmerült, hogy nem elég kemény a játékosokkal, Leonardo Bonucci a tréner intelligenciáját dicsérte, azonban azt is mondta, hogy olykor talán hasznosabb lenne a büntetés eszközéhez folyamodni a jutalmazás helyett.

„Mindenkinek megvannak a módszerei a saját ötletei átadására és a munka elvégzésére, sok minden múlik azon, hogyan értelmezzük a büntetést és a jutalmazást, amennyiben előbbi alatt a kiabálást értjük.

Szerintem két különböző dolog önkényeskedőnek lenni, illetve tekintéllyel bírni. Véleményem szerint az embereknek erősnek kell lenniük, és tekintéllyel kell rendelkezniük, azonban nem hozhatnak önkényes döntéseket.”

forrás: juventuz.blog.hu