Recent comments

Friss Hírek

Győzelmével a második helyre ugrott a Fiorentina

A bajnokság 15. fordulójában a Fiorentina és az Atalanta odahaza, a Chievo és az Empoli idegenben nyert. 


A vasárnap délutáni mérkőzések rangadóját a Fiorentina és az Udinese vívta. 

Paulo Sousa csapata az első félidőben egy gólig jutott, míg a vendégek egy kapufáig, majd a Fiorentina a pihenő után azonnal nagy elánnal rohamozni kezdett, s néhány kihagyott helyzet után a horvát Nikola Kalinic kiharcolt egy büntetőt, amelyet a szlovén Josip Ilicic értékesített. Mivel az első hazai gólt a horvát Milan Badelj passzából Kalinic szerezte, elmondhatjuk hogy a közép-európai légió hathatósan segítette a csapatot. 

A csereként beállt Udinese-legenda, Antonio Di Natale szépíthetett volna, de ziccert rontott, több esélye meg már nem volt a fekete-fehéreknek, sőt, örülhettek hogy a Fiorentina bőkezűen bánt helyzeteivel, bár a lelkes Gonzalo Rodríguez így is betalált: megérdemelten zsebelte be a három pontot a Sousa-legénység.

Fiorentina–Udinese 3–0 (Kalinic 26., Ilicic 62. – 11-esből, G. Rodríguez 86.)


Az Atalanta is viszonylag könnyedén nyert odahaza, a szemfüles Germán Denis hamar megtörte a Palermo ellenállását, a hajrában az emberelőny sem segített a vendégeknek. 

Atalanta–Palermo 3–0 (Denis 18., Cherubin 26., De Roon 79.)
 

A Chievo Verona a hajrában két gólt vágott a Frosinonének, Simone Pepe kiállítása után, míg az Empolinak elég volt egyetlen (Andrea Costa-gól) a Hellas Verona otthonában.

Frosinone–Chievo 0–2 (Paloschi 89. – 11-esből, Meggiorini 93.) 

Kiállítva: S. Pepe (92. Chievo)


forrás: NSO