Recent comments

Friss Hírek

Mi ez a negativitás?

A francia tréner nem érti a Romát körülvevő negativitást és úgy érzi, túl szigorúak a csapattal szemben.

 
"Mohamed Salah jól van és játékra kész, ahogy Gervinho is. A BATE elleni meccs előtt volt egy teszt, ahol nem volt 100%-os, ezért nem kockáztattuk a játékát."- magyarázta Garcia a Napoli elleni meccs sajtótájékoztatóján.

"A holnapi győztes még nem nyeri meg a bajnokságot és a vesztes sem fog szükségszerűen kiszállni a bajnoki címért folytatott küzdelemből. Mi szeretnénk jó eredményt elérni egy igen erős Napolival szemben."

"Higuain egy igazi bajnok, ahogy a mi csatáraink is. Nem szabad, hogy csak Higuain semlegesítésére koncentráljunk, hiszen a Napolinak nagyon sok fegyvere van. Sajnos jelen pillanatban nem vagyunk olyan élesek, mint máskor, de továbbra is mi vagyunk az egyik legtermékenyebb csapat a Serie A-ban."

"Maurizio Sarri nagyon jó edző és a csapata olyan veszélyes futballt játszik, amelyik nagyon sok gólt szerez. A védekezésük eléggé szokatlan, mert függőleges vonalban futballoznak és ezt fűszerezik az edzéseken begyakorolt rutin műveletekkel."

"Az emberek most úgy beszélnek erről a meccsről, mintha Olaszország legrosszabb csapata látogatna a legjobbhoz. Nem olvasok újságot és nem nézek tévét, de ez a hangulat még így is eljutott a fülemig. Az emberek úgy vannak vele, mintha már vesztettünk is volna. Képesek vagyunk a várakozásokkal ellentétes dolgot csinálni és tettünk is már ilyet. Például a derbi előtt, amikor mi fáradtak voltunk, a Lazio pedig rotált, vagy a Fiorentina elleni meccs előtt is ilyen volt a helyzet, akkor sem voltunk jó formában."

"Mi nem azok a bárányok vagyunk, akik a vágóhídra mennek, mi jó eredményt akarunk elérni. Nem minden alakul megfelelően, de azt sem lehet mondani, hogy rosszak a kilátások. Ha Torinóban nem 1:1 lett volna az eredmény, akkor most teljesen másképpen beszélnénk itt. A bajnokság kezdete óta az is probléma, hogy a stadion nem telik meg rendesen és a Curva Sud sztrájkja nagyon bánt minket."

Annak ellenére, hogy a Roma továbbjutott a Bajnokok Ligájában, a csapatot kifütyülte a közönség a BATE elleni 0:0-ra végződött meccsen.

"Nagyon fontos volt a továbbjutás és nyilvánvaló, hogy februárban egy teljesen más Roma lesz már hasonló nyomás és teher nélkül. Hétfőn meglátjuk, hogy kit kapunk ellenfélnek, de nagyon örülünk, hogy ott vagyunk a következő körben."

"Az igaz, hogy nem megy a játék, de voltak remek meccseink és például vesztettünk az Inter és a Sampdoria ellen úgy meccset, hogy jól játszottunk. Szerdán is nyerni szerettünk volna és persze gólt, gólokat rúgni, de a legfontosabb az volt, hogy ne kapjunk, mert a döntetlen is elég lehetett a továbbjutáshoz. Nagyon sok múlott rajta."

"Jobban szeretném, ha 70.000 ember fütyülne a stadionban, mert legalább akkor a srácok látnának egyszer egy megtelt stadiont. A szurkolók nyomást tudnak helyezni az ellenfélre, a játékvezetőre és tudjuk, hogy egy fantasztikus légkör mennyire képes befolyásolni egy meccset. Remélem, hogy hamarosan újra tele lesz az Olimpico, aztán már majd rajtunk múlik, hogy jó eredményt érjünk el, ha a szurkolók újra velünk lesznek."

A meccs lefújását követően Manolasz és Pjanic kicsit összekapott, ami Garcia szerint pozitív jel.

"Az pozitív jel volt, mert azt jelzi, hogy a csapat él és egyáltalán nem örül annak, ha nem sikerül nyerni. Aki valaha is focizott az tudja, hogy az ilyen dolgok megtörténnek."

Edin Dzekonak nem megy úgy a játék, ahogy azt elvárnák és a gólok sem érkeznek futószalagon.

"Hasonló volt a helyzet Higuaínnal a kezdetekkor, be kell illeszkednie. Minden csatárnál eljön az az időszak, amikor nem szerez gólt, még a legjobbaknál is. Szerintem nem csak a gólok alapján kellene őt megítélni. Amíg a csapatárt dolgozik, jönni fognak a gólok is." 


forrás: asroma.hu