Recent comments

Friss Hírek

Formán kívüliek randevúja

Formán kívüli csapatok találkoznak az olasz bajnokság 16. fordulójának zárómérkőzésén, Rómába a Lazióhoz látogat a Sampdoria. 


Mindkét együttes nagy meglepetésre a középmezőnyben , annak közepén és végén táborozik, elmaradva a várakozásoktól. A Lazio öt mérkőzése nyeretlen, ahogyan a Sampdoria is, szinte hasonló mutatókkal, azzal  a különbséggel, hogy a rómaiak tudtak egy döntetlent szerezni az utóbbi időben. A többi mind vereség volt… A mai találkozónak az a tétje, hogy melyik csapat tud kimászni a gödörből, amibe a bajnokság kezdete óta került. 

A Lazio a 12. helyről próbál felkapaszkodni, ahhoz képest, hogy az előző bajnokság bronzérmeséről beszélünk. Az elmúlt fordulóban a bajnoki címvédő Juventus vitte el e három pontot a biancoceleste otthonából, esélyt sem hagyva a hazaiaknak. A 2-0 arányban kaptak ki a zebráktól.

Egyes hírek szerint a találkozó az utolsó esélyek egyike lesz Pioli edző számára. Bár a Juve elleni vereség után Lotitio elnök úr megerősítette a pozíciójában Stefanót, úgy hírlik a türelmének a végén van a csapat vezetősége. Az edző tudja, hogy a bőrére megy ki a játék. “- Ez lesz az egyik legfontosabb meccsünk a szezonban. Hiszen ki kell másznunk a gödörből. Változások kellenek, meg kell nyernünk a mérkőzést! Remélem, hogy csapatom magára talál, és akkor meg lehet a siker. Kérdése, hogy meddig él velem szemben a vezetőség bizalma…”

Az Európa Ligában teljesen más utat járnak be a római sasok, hiszen simán továbbjutottak a csoportjukból. A francia Saint Etienne elleni döntetlennel zárták a csoport küzdelmeket. ” -Idén még egyszer sem láttam a csapatomat ilyen figyelmesnek és motiváltnak, ma ugyanezt akarom látni a Samp ellen is. Nagyon sajnálom , hogy a szurkolóink csalódottak, nem ezt várták a tavalyi év után. Felelősnek érzem magam ebben, de a játékosaimon is nagy a teher. Engem és csapatomat is csak z elvégzett munka érdekli, és bízom abban, hogy ma este elindulunk felfelé! “

Az Olimpico  az ultrák tüntetése miatt félig üres lesz, ami szól a csapat eredménytelenségének, de inkább a vezetőség és a város döntéseinek szól majd. Emiatt voltak üresek az AS Roma elleni derbi alatt a kapu mögötti lelátó részek is. Pedig ma nagy szükség lenne a támogatásukra, hiszen nehéz helyzetben vannak a világoskékek.

Mauricio eltiltása miatt nem léphet pályára, őt biztosan nélkülözniük kell majd. De Vrij, Onazi, Lulic és Kishna hiányozhat sérülés miatt. Felipe Anderson és Djordjevic játéka kétséges, de mindketten helyet kaphatnak majd a kispadon.

Várható összeállítás: Marchetti-Radu, Gentiletti, Hoedt, Basta-Parolo, Biglia-Keita, Milinkovic-Szavic, Candreva-Klose.
A Doria négy egymást követő vereség után látogat Rómába. Oda , ahol ugyancsak a válság kezelése tölti ki a mindennapokat. Nagyon csalódott volt a csapat a Sassuolo elleni hazai vereség után. Montella kiemelte, hogy nagyon fontos találkozó előtt állnak, hiszen  a Samp a 16. helyen szerénykedik, két pontra a kieső pozícióktól. A gárda Szicíliában készült a héten a Lazio elleni mérkőzésre. Erre azért volt szükség, mert az edző szerette volna elszigetelni a társaságot a problémák elől, majd kiderül, hogy volt-e értelme a rögtönzött edzőtábornak…

Egy biztos, a hátvéd Kristicic külön edzett a többiektől, de nem lehetetlen, hogy helyet kap a mérkőzésre nevezett keretben a játékos. Montella ugyanakkor nagyon bízik az argentín irányító Correa visszatérésében, aki a társakkal edzett a tegnapi napon. “- Ezekben a napokban sok munkát végeztünk el, nem sokat aludtam. Szükségünk van a  változásra és egy győzelemre. Nincs más választásunk!” -mondta Vincenzo Montella

Lehetséges összeállítás: Viviano-Regini, Zukanovic, Silvestre, De Silvestri-Baretto, Palombo,Carbonero-Soriano-Eder, Muriel.

A mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik az Olimpicóban.


forrás: azzurri.co.hu