Recent comments

Friss Hírek

A mai mérkőzés fontos válaszutat jelent

A Sevilla elleni fiaskót követően, a Juventus a Fiorentina elleni bajnoki találkozón javíthat, amelyen nagyon fontos volna a győzelem, s torinóiak mestere, Massimiliano Allegri szerint az összecsapás nagy jelentőséggel bírhat csapat szezonja szempontjából.


"A ma esti mérkőzés fontos válaszutat jelent a szezonunk szempontjából." - nyilatkozta Allegri az újságíróknak a sajtótájékoztató alkalmával.

"Fogalmazzunk úgy, hogy egy pozitív eredmény lehetővé tenné, hogy gyorsabban kapaszkodjunk a tabellán, mintsem arra számítottunk volna. Ugyanakkor az a cél számunkra, hogy májusban ott legyünk mindhárom sorozat végső szakaszában.

A Roma elleni a második mérkőzésünk volt, s a Napoli ellen csak növeltük a lemaradásunkat. Ez most egy pozitív időszak számunkra, vasárnap ki-ki meccset játszunk a Fiorentinával, amely jó játékot nyújt, s előttünk lesz az esély, hogy csökkentsük a hátrányt.


Ahogyan elmondtam, utána több időnk lesz arra, hogy rendezzük a sorainkat, s a legfontosabb, hogy még versenyben legyünk az utolsó hat fordulóban, mert akkor harcolhatunk a Scudettóért vagy a dobogós helyek egyikéért.

Tudjuk, hogy a Fiorentina mögött állunk, s az az elsődleges célunk, hogy jól játsszunk és kiváló teljesítményt nyújtsunk. A záró sípszónál majd meglátjuk, hogy képesek voltunk-e három vagy egy pontot szerezni. A Fiorentina nem véletlenül áll elöl, folyamatosságot mutattak otthon és idegenben is. Támadó szellemben játszanak, nagyon technikásak és van néhány kiváló játékosuk, így ez egy magas színvonalú mérkőzés lesz. Le kell támadnunk őket, tudva, hogy egy győzelem nagy előrelépést tenne lehetővé a tabellán."

A szárnyaló Fiorentina sikerei mögött a Juventus egykori játékosa, a jelenleg a firenzei csapatot irányító Paulo Sousa áll.

"Eredményes volt a Baselnél és a Fiorentinánál is. Olyan edző, aki előtt kétségkívül fényes jövő áll, s ez az első éve Olaszországban, még akkor is, ha játékosként hosszú éveket játszott a Serie A-ban, s megmutatta, hogy minden adott számára ahhoz, hogy kiváló edző váljék belőle. Játékosként vagy edzőként dolgozni, két különböző munka.

Kevés felfedezésre váró dolog van a labdarúgásban. A pszichológiai oldal meghatározó, s végül a játékosok azok, akik a pályára lépnek, s őket kell olyan formába hozni, hogy tudásuk legjavát nyújtsák. Manapság milliónyi kamera van jelen, így taktikailag semmit sem lehet eltitkolni.

Ott van náluk Borja Valero, Josip Ilicic, Nikola Kalinic személyében pedig egy nagyon jó támadójuk van, aki rendelkezik egy igazi góllövő minden stílusjegyével. A középpályájukon ott van Milan Badelj és Matias Vecino, aki minden egyes mérkőzéssel tovább fejlődik. Ugyanakkor senkit sem tartunk emberfogásban.

Nem nehezedik rájuk nyomás, hogy mindenképpen megnyerjék a bajnokságot, azonban kiváló helyzetben vannak. Kevesen számítottak rá, hogy ennyire elöl állnak majd, de rászolgáltak a helyezésükre. Ez egy Juventus-Fiorentina, amely mindig is egy fontos mérkőzés lesz. Azt gondolom, hogy csak márciusban dől el, hogy kik az esélyesek a Scudettóra."

Sami Khedira ismét edzésbe állt és Mario Mandžukić is felépült hétközi betegségéből.

"Khedira elég jól van, ahogyan Mandžukić, Patrice Evra, Simone Padoin és Simone Zaza is, így mindannyian rendelkezésre állnak. Karácsony előtt Daniele Rugani megkapja majd a játéklehetőséget. Akár 3-5-2, akár négyvédős felállás, keveset számít egy belső védőnek."

Álvaro Morata elképesztő helyzeteket puskázott el a Sevilla ellen, s ezért a Juventus nagy árat fizethet a hétfői sorsolás alkalmával, azonban a klub meghosszabbította a spanyol támadó szerződését.

"Szerződésben áll a Juventusszal, s majd később születik döntés a jövőjét illetően. A kritika túlzó volt. Mindig is gólokat lőtt és helyzeteket teremtett a Bajnokok Ligájában, s ezt nem szabad elfelejteni. Volt néhány jó helyzete a Manchester City és a Sevilla ellen, ezek nem kerültek a hálóba, azonban jó teljesítményt nyújtott. Ezek az időszakok előfordulhatnak egy támadó esetében, van, amikor minden labdaérintésükből gól születik, máskor a labda nem akar a kapuba kerülni.

Voltak olyan pillanatok kedden, amikor nem irányítottuk megfelelően a helyzetet, s kaptunk egy gólt. Más a Bajnokok Ligájában mint a Serie A-ban. Ott több szabad terület van, s mindkét csapat a győzelemért játszik, de tudatában kell lenni a minőségnek, s ez azt jelenti, hogy nem hagyhat alább a figyelem. A gólnál sajnos nem járattuk jól a labdát három-négy helyzetben sem, s ennek megfizettük az árát."

Összességében az olasz csapatok nagyszerű teljesítményt nyújtanak, hiszen mind a hat résztvevő továbbjutott a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga következő fordulójába.

"Az előző szezonban az olaszok nagyon jól teljesítettek Európában, s ez megmutatja, hogy a Serie A egyáltalán nincs olyan rossz állapotban, ahogyan azt sokan hangoztatják. Jó lenne megszerezni egy negyedik Bajnokok Ligája-helyet, ha nem is ebben az évben, majd a következőben. Ez kell legyen a cél, s megmutatná, hogy az olasz csapatok fejlődnek az európai színtéren."

forrás: juventuz.blog.hu