Recent comments

Friss Hírek

Toni gólt lőtt, a sereghajtó megviccelte a Milant, otthon tartotta a három pontot a Chievo és az Empoli

A bajnokság 16. fordulójában a sereghajtó Hellas Verona pontot szerzett a bő félórát emberhátrányban játszó Milan vendégeként. 


Kiegyenlített, küzdelmes első félidőt követően a szünet előtt feltűnően körülményes milánóiak szereztek vezetést az 52. percben: Luiz Adriano passzát Carlos Bacca vágta a Verona kapujába. Nem késett soká a válasszal az addig döntően a kontrákban bízó Verona. 

Nigel de Jong szabálytalansága kiállítást és büntetőt ért, amit a rutinos Luca Toni váltott gólra. A folytatásban továbbra is a Milan irányított, de sebességet váltani nem tudott, így nem volt átütőerő a játékában: komoly helyzetig is alig jutott. 

A vendégek sem erőltették a támadásokat, megelégedtek, hogy létszámelőnyben könnyebben védekeztek. Jutalmuk egy pont lett, némiképpen váratlanul.

Milan–Verona 1–1 (Bacca 52., ill. Toni 56. – 11-esből)

Massimo Maccarone duplájával és gólpasszával főszerepet vállalt az Empoli hazai sikeréből. Pedig a Carpi az első félidőt kihúzta gól nélküli döntetlennel. A szünet után azonban hat perc alatt kétgólos előnyt szereztek a hazaiak, ezzel lényegében el is dőlt a meccs.

Empoli–Carpi 3–0 (Maccarone 46., 61., Saponara 51.)

A Chievo gól nélküli állásnál meccslabdát hagyott kihasználatlanul a 68. percben: Alberto Paloschi büntetőt hibázott. Az Atalanta létszámhátrányba került a büntetőnél. A kihagyott lehetőség nem vette a házigazdák kedvét, Valter Birsa nyolc perccel később vezetéshez juttatta övéit. A vendégek újabb, de már a hajrában történt kiállítást követően kilenc játékossal fejezték be a mérkőzést.

Chievo–Atalanta 1–0 (Birsa 76.)

forrás: NSO