Recent comments

Friss Hírek

Zaza a West Hamhez kerülhet

A West Ham United kész leszerződtetni a Juventus gólerős csatárát, Simone Zazát véglegesen vagy kölcsönszerződés keretében a januári átigazolási időszakban.


A futballista a nyáron csatlakozott az olasz bajnokcsapathoz tizennyolcmillió euró fejében, azonban nem jelent első számú opciót a csapat trénere számára, ezért Massimiliano Allegri inkább csereként számít rá.

A TuttoMercatoWeb értesülései szerint a West Ham kiemelt figyelemmel követi Simone Zaza helyzetét a Juventusnál.

Az utóbbi pár hónapban a Sassuolo egykori futballistáját az újságok több csapattal is hírbe hozták, és az utóbbi hetekben a West Ham is egyike volt a feltételezett kérőknek.


Az angol klub érdekelt a játékos megszerzésében, azonban elsődlegesen nem a szezon végéig érvényes kölcsönszerződésben gondolkodnak a klubvezetők, hanem inkább egyből átigazolnák a futballistát.
Mindazonáltal valószínű, hogy egy ajánlat esetén a Juventus megpróbálja visszaszerezni a tizennyolcmillió eurót, amennyit a Sassuolónak fizetett a legutóbbi átigazolási időszakban a csatár játékjogáért.

Simone Zaza esetleges januári távozása mellett szól, hogy így talán nagyobb eséllyel szállhat harcba az olasz válogatottbeli meghívóért, és így talán szerepelhet a jövő évi Európa-bajnokságon.
Az olasz válogatott mindössze tíz percet kapott a nemzeti csapat utolsó két mérkőzésén, és úgy tűnik, hogy Simone Zaza kevés játékperce miatt Antonio Conte nem is számol kezdőként a futballistával.

Azonban a TMW értesülései látszólag teljesen ellentmondanak Massimiliano Allegri a csatárra vonatkozó legutóbbi nyilatkozatának, amelyben a tréner kizárta a januári távozás lehetőségét.

„A helyekért zajló verseny hasznos egy nagy csapatnál, másképp nem lehet jó eredményeket elérni.” - idézte a mester szavait a Gazzetta dello Sport.

„Amennyiben kérvényezné is, januárban nem engedjük kölcsönben távozni a csatárt. Simonének meg kell küzdeni a játéklehetőségért itt nálunk, és hozzá kell szoknia a versenyhelyzethez. 

Arra kell törekednie, hogy játsszon a Juventusnál, nem a klubnak kell lépéseket tennie azért, hogy ő játéklehetőséghez jusson.”