Recent comments

Friss Hírek

Nem parkolunk be a busszal

Max Allegri szerint nagyszerű idénye lehet a Juventusnak, ugyanakkor kiemelte, még van hova fejlődnie a csapatnak.




„Tavasszal a Roma, Napoli, Inter hármassal otthon játszunk? Ez természetesen előnyt fog jelenteni” – mondta a tréner a Corriere della Seranak adott interjújában. „A Milannal úgy nyertünk bajnokságot, hogy két derbit és két Napoli elleni rangadót is megnyertünk. A nagy meccsek fontosak lesznek. Inter? Hamar fel fognak állni a Lazio elleni vereség után. Olyan edzőjük van, aki tudja, hogyan kell nyerni. Még van hova fejlődnünk, nagyszerű szezonunk lehet. 10 új játékossal és némi bizonytalansággal kezdtünk, miután sikerült pár biztos pontot elveszítenünk. A sanghaji siker után katasztrofálisan kezdtünk. A csapat mostanra azonban kiegyensúlyozott lett. Továbbra is így kell folytatnunk a munkát, a csapat fejlődik, nekünk pedig nem szabad megállnunk. Nem érhetjük be a jelenlegi bajnoki pozíciónkkal.”


Allegri internetmémek célpontja lett a Carpi elleni mérkőzés utolsó perceiben mutatott kirohanását követően.

„Tudja, mit mondott édesanyám a találkozó előtt? Köhögj, ne kiabálj, különben elveszíted a hangodat!”

A trénert természetesen a február végi, március eleji Bayern München elleni nyolcaddöntőről is kérdezték.

„Pep Guardiola távozása változtat-e bármin is? Nem hiszem, abban az évben, amikor Guardiola bejelentette érkezését, Heynckes pedig a távozását, a klub megnyerte a Bajnokok Ligáját. Be fogjuk-e parkolni a busszal? Nem, szép mérkőzést fogunk játszani. Alaposan fel kell készülnünk azért, hogy bejussunk a negyeddöntőbe és ebből kifolyólag erősebb lelkiállapottal vágjunk neki Scudettóért folyó rohamnak. Fontosak az európai mérkőzések. A berlini döntő után megváltozott a Juve nemzetközi megítélése. A bajnokság is számít, meg kell nyernünk, de a Bajnokok Ligáját szerte világon figyelemmel követik és nekünk minden évben minimum a nyolcaddöntőig el kell jutnunk.”

Allegri vajon 65 évesen is csapatot treníroz majd?

„Nem, remélem, a lányom unokával ajándékoz meg és, ha az Úr is úgy akarja, szeretném kiélvezni életem hátralévő részét. Mindig a csúcson kell abbahagyni. Élni kell az életet – szabályok között, másoknak nem ártva – ha passzívan, szomorúan él az ember, akkor mi értelme van az egésznek?”

A tréner a Milantól való elbocsátását követő időszakról is nyilatkozott a lapnak.

„Mit csináltam szabadidőmben? Londonba mentem és mérkőzéseket néztem meg. Miért? Mert 12 csapata van és, mert szerettem volna angolul beszélni. Hogyan csinálom? Elengedem magam a beszélgetések során, de természetesen a megfelelő szabályok között. Kit hívnék meg vacsorára? Guardiolát, mert komoly nehézséget okozott. Egyedi módon változtat csapatán a mérkőzések alatt. Melyik történelmi személyiséget? A mindig nyugalmat és békét prédikáló Mahatma Gandhit. Mit adok a négyéves kisfiamnak karácsonyra? Bárcsak azokat az értékeket tudnám, amelyeket én is kaptam. A mai világban könnyedén elveszítheti ezeket az ember. A mai fiatalok mentálisan nagyon gyengék, mert a technológia – bár nagyon hasznos – végső soron árt az emberi kapcsolatoknak.”

forrás: juventushungary.hu