Recent comments

Friss Hírek

Nagy pofon a Napolinak, vége a 106 napos menetelésnek

A Napoli meglepetésre 3–2-s vereséget szenvedett a kiesés elől menekülő Bologna otthonában a bajnokság 15. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.


A Napoli egy héttel ezelőtt vette át a vezetést a Serie A tabelláján, erre korábban csak Diego Maradona korszakában volt példa. Mivel az Inter szombaton legyőzte a Genoát, a délieknek a Bologna ellen győzelemre volt szüksége az éllovas pozíció megtartásához.

A mérkőzést hatalmas iramban kezdte a kiesés rémével fenyegetett Bologna, Mattia Destro már a 14. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Napoli szeptember 13-a óta először került hátrányba olasz bajnoki mérkőzésen. Hét perccel később Luca Rossettini egy szögletből sokkolta a Napolit és növelte 2–0-ra az előnyt. Kétgólos hátrányban ebben a szezonban még nem volt a Nápoly.

A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamozott a Napoli, de úgy tűnt, ezen a mérkőzésen csak a Bologna tud gólt szerezni, miután Mattia Destro a 60. percben megszerezte második gólját (3–0).


A hajrában Gonzalo Higuaín góljai révén feltámadtak a vendégek, az argentin csatár a 87. és a 90. percben is betalált, némi izgalmat csempészve a négyperces hosszabbításba, de az egyenlítés nem jött össze. Higuaín ezzel már 14 találatnál jár a Serie A-ban, és továbbra is vezeti a góllövőlistát.

A Napoli vereségével nemcsak az első helye veszett el, de a második is veszélybe került, egy győzelemmel a Fiorentina is megelőzheti Hamsíkékat.


Bologna–Napoli 3–2 (Destro 14., 60., Rosettini 21., iil. Higuaín 87., 90.) 

forrás: NSO