Recent comments

Friss Hírek

Higuaín kobraként csapott az Interre, élen a Napoli!

A bajnokság14. fordulójának csúcsrangadóján a Napoli hazai pályán 2–1-re győzött az Internazionale ellen, így a milánóiakat és a Sassuolóval ikszelő Fiorentinát megelőzve átvette a vezetést a tabellán.


A rangadón az Inter védelme csúnyán bent ragadt az öltözőben, hatvannégy másodperc elteltével már mehettek is középkezdéshez a vendégek. José Callejón készítette elő a Napoli-gólt, ám az érdem Gonzalo Higuaíné, aki világklasszis mozdulattal fordult le, majd küldött erős, éles, pontos lövést Samir Handanovic hálójába (1–0). Az Inter öt perc alatt mehetett volna a levesbe, ám Callejón jó helyzetben leírhatatlanul rossz kapáslövéssel jelentkezett, így fújhatott egyet Roberto Mancini.


A kezdeti sokkot kiheverő fekete-kékek feljöttek a félidő közepére, Fredy Guarín jelentkezett egy iszonyatos erejű bombával, amely nagyon csapódott lefelé – a kolumbiai már elindult ünnepelni, aztán ráébredt, hogy nem csapódott eléggé a löket... A félidő végén a már egy sárga lappal rendelkező Nagatomo Juto tett keresztbe az Inter-terveknek, kapujától viszonylag távol, a szélen elkövetett egy buta szabálytalanságot, így 44 perc után mehetett zuhanyozni. Nem tette ezzel boldoggá Mancinit.

Fordulás után kisebb Inter-helyzet jött, ám Marcelo Brozovic nem tudott élni a lehetőséggel. Nem úgy, mint Higuaín, aki kobraként csapott le a vendégek védelmi bizonytalanságaira: a 62. percben Raúl Albiol passza után késztette megadásra Handanovicot (2–0). 

A reménytelennek tűnő helyzet nagyobb erőfeszítésekre sarkallta az Intert, mely előbb Ivan Perisic révén kihagyott egy nagy lehetőséget, majd Adem Ljajics révén a 67.-ben szépített – a szerb lövése alaposan meglepte Pepe Reinát (2–1).

A hajrában aztán egyre ijedtebben nézték az eseményeket a nápolyiak, Brozovic egy lövése kevéssel kerülte el a bal alsót, majd Ljajics döntött (és passzolt) ziccerben nagyon rosszul, pedig ketten üres kapura várták az átadást. Nem ez volt az utolsó Inter-helyzet – a milánóiak emberhátrányban nagyon megnyomták a végét –, igaz, Higuaín is megszerezhette volna egy kontra után harmadik gólját.

A slusszpoén a 94. percre maradt: Sztevan Jovetics előbb fejelt egy hatalmas kapufát (Reinának ehhez köze sem volt), majd Miranda tett ugyanígy (Reina itt szürreálisan nagy bravúrral mentett). A Napoli egy órán keresztül kontroll alatt tartotta a rangadót, a végén hatalmas mázlival úszta meg az egyenlítést – a 2–1-es győzelemmel pedig a tabella élére ugrott! 

A Napoli a maradonai idők óta (1989–90) nem vezette a bajnokság ily kései szakaszában a tabellát!

Napoli–Internazionale 2–1 (Higuaín 2., 62., ill. Ljajics 67.)

forrás: NSO