Recent comments

Friss Hírek

A Juve kipipálta az El-győztest

A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjában a Bajnokok Ligája-döntős Juventus hazai pályán 2–0-ra legyőzte az Európa-liga-győztes Sevillát.


Bár igen sokan várták, nem látogatott vissza igen hamar a Juventushoz a nyáron a Sevillához elengedett Fernando Llorente, ugyanis a spanyol csatárt sérülése megakadályozta ebben. Egy másik ex, a torinói védő, Martín Cáceres – az uruguayit még 2012-ben vették meg a Sevillától a torinóiak, nyolcmillió euróért – pedig emlékezetes ferraris akciója miatt nem vehetett részt a mérkőzésen.

A harmadik „egykori kedves”, Ciro Immobile a kispadon foglalt helyet (az olasz csatár 2008 és 2012 között volt Juve játékosa), és egyre búsabban nézte, ahogyan a hazaiak egyre inkább átveszik az irányítást, és pár kisebb kihagyott helyzet után a félidő hajrájában Álvaro Morata kihasznál egy hatalmas védelmi hibát: 1–0!

Morata lett így az első spanyol, aki sorozatban ötször is betalált a BL-ben, egyben beállította Alessandro Del Piero húszéves klubrekordját is.

Beállt végül a második félidőben Immobile, de a hazai közönség nem fogadta kedvesen, igaz, volt ideje régi dolgokon merengenie az „ezerfejűnek”, mert főleg a mezőnyben zajlottak az események, egy-egy pontatlan lövés valósággal eseményszámba ment. 


A Juve sikerét egy pillanatig sem fenyegette veszély, a csereként beállt Simone Zaza gólja minden vitás kérdést eldöntött a hajrá végén (2–0): a hazai bajnokságban pocsékul rajtoló két csapat közül a torinói javított a BL-ben. 

 D-CSOPORT, 2. FORDULÓ 
 Juventus–Sevilla 2–0 (Morata 41., Zaza 87.)

forrás: NSO