Recent comments

Friss Hírek

Fogynak az olaszok

Ha egy szövetségi kapitány tud kiből választani, az a lehető legideálisabb helyzet. 


Amennyiben kényszerpályán mozog, és kevés a bevethető játékos, akkor baj van. Az olasz válogatottal kapcsolatban talán ez a jelző még erősnek tűnik, de kezd aggasztóvá válni a helyzet.

A Serie A-ban ugyanis egyre kevesebb hazai labdarúgó kap szerepet.



Az eddig eltelt 7 forduló során 442 labdarúgó lépett pályára, és köztük mindössze 189 volt olasz. Vagyis a “mezőny” 42.8%-a. Az előző idény hasonló időszakában ez a szám majdnem 45%, két évvel korábban pedig 46% volt. Vagyis, van visszaesés.

Lele Oriali a válogatott menedzsere meg is jegyezte:


 “A legutóbb fordulóban hat meccset néztünk meg, és 10 szóba jöhető játékost láttunk.”Szokás szerint a nagyoknál elég rossz a helyzet, az Inter például legendásan kevés olaszt foglalkoztat. Náluk pillanatnyilag 9.2% a hazai játékosok aránya. Mancini 24 labdarúgót “használt” az eddigi 7 körben, és közülük csak 4 nem volt légiós. Hasonlóan rossz a helyzet a Serie A-t vezető Fiorentinánál (17/4) és a Románál is (21/4).

A Juventus 30%-os mutatója viszont egészen jó. Allegri 26 játékosából, eddig nyolc volt olasz.
A leginkább hazaiakra építő együttes továbbra is a Sassuolo. A veretlenségét épp a legutóbbi fordulóban elveszítő csapat keretében 85% az olasz játékosok aránya, ráadásul a 20 pályára lépő közül, mindössze három volt külföldi.


forrás: hosszabbitas.hu