Recent comments

Friss Hírek

16 éves kapussal nyert a Milan; kihagyott 11-es is belefért a Juvénak

Könnyedén nyert a Juventus az Atalanta ellen a Serie A 9. fordulójában.


Az Atalanta nem győzni jár a Juventushoz – legutóbb 1989-ben nyert bajnokit az Öreg Hölgy otthonában. Viszont ezt a szezont gyalázatosan kezdte a torinói együttes, amely a találkozó előtt öt ponttal lemaradva szerénykedett a „kék-feketék” mögött.

Ennek ellenére nem meglepő, hogy az első félidőben a Juventus dominált, az Atalanta helyzetet sem tudott kialakítani. A hazaiak ezzel szemben egyszer be is találtak – a 28. percben Paulo Dybala bombázott a tizenhatos előteréből a kapuba. Majd megtehette volna ezt közvetlenül a szünet előtt is, de kapáslövése nem ment szélre, Marco Sportiello hárítani tudott.

A második játékrész elején nagyon hamar megduplázta az előnyét a Juve. Mario Mandzukic érkezett remek ütemben az ötösön belül. s pörgette a labdát közelről a kapuba. A Juventusnak ezután az is belefért, hogy Paul Pogba kihagyjon egy tizenegyest.

Juventus–Atalanta 2–0 (Dybala 28., Mandzukic 49.) 

 
A Milan 16 éves kapussal, a dallamos nevű Gianluigi Donnarummával a kapuban állt ki a Sassuolo ellen. 

A játékos két éve igazolt a milánói csapathoz, ma pedig már be is mutatkozhatott a felnőtt csapatban. A forduló előtt 12. Milan a 30. percben Andrea Consigli kiállítása miatt emberelőnybe is került, de így is nehezen gyűjtötte be a három pontot.

Carlos Bacca gólját ugyanis Domenico Berardi még egalizálni tudta, a hajrában azonban Luiz Adriano találata a győzelmet jelentette a „piros-feketéknek”. Donnarumma a Serie A történetének valaha volt legfiatalabb kezdőkapusa lett.

Milan–Sassuolo 2–1(Bacca 31., L.Adriano 86., ill. Berardi 53.)

Az Udinese otthon tartotta a három pontot az újonc Frosinone ellen.
 
Udinese–Frosinone1–0 (Lodi 20.)

A Sampdoria hazai pályán 4–1-re győzött a továbbra is nyeretlen Hellas Verona ellen az olasz élvonalbeli.

Sampdoria–Verona 4–1 (Muriel 11., Zukanovic 28., Soriano 45., Éder 54., ill. Ionita 75.)

forrás: NSO