Recent comments

Friss Hírek

Kapufák, nagy küzdelem, de gól nélküli döntetlen a Derbi d'Italián

Az Internazionale nem tudta kihasználni a Fiorentina bukását, mert számos helyzete ellenére nem tudta legyőzni a Juventust a bajnokság 8. fordulójának záró mérkőzésén. 


A Derby d'Italiának idén is nagy volt a tétje, hiszen a bajnokságot 1980–81 óta ilyen rosszul nem kezdő Juventus hívei nem arról ábrándoztak, hogy kedvenceik a tabella aljáról pislogjanak az Inter felé. Az Internazionale pedig jól tudta, hogy ha nyer hazai pályán, akkor a tabella élére ugorhatnak, mivel a Fiorentina vereséget szenvedett.

Bár sokan úgy vélték, hogy a válogatott szünet miatt lazábbra veszik a csapatok a tempót, ez mégsem így történt. Nagy iramban estek egymásnak a csapatok, és bár egyáltalán nem tűnt úgy, hogy nagy lenne a csontzene, a bíró mindenesetre bő negyedóra alatt négy sárgát is kiosztott.

Az Inter sokkal jobb volt az első félidőben. Beszorította a Juventust, amely elsősorban Chiellininek és Bonuccinak köszönhette, hogy nem került hátrányba. No meg Buffonnak és a kapufának, mert a 29. percben Brozovic nagy lövését a kapus és a kapufa közös erővel mentette. 

Óriási küzdelem zajlott a mezőnyben, igazán nagy helyzeteket nem lehetett feljegyezni, de az élénk iram és a megalkuvást nem tűrő küzdelem jó hangulatot teremtett a lelátó népének körében.

A második félidőben bekezdett a Juventus, nyoma sem volt az első félidő tanácstalan játékának. A bajnok egyre többször tűnt fel az Inter kapuja előtt, és Cuadrado akár a vezetést is megszerezhette volna a 47. percben, ha egy kicsit jobban koncentrál.

Hát még Khedira! A Juventus német válogatott játékosa a 69. percben ajtó-ablak helyzetből a kapufát találta el. Ezt bizony nehezebb volt kihagyni, mint belőni!

Az utolsó tíz percben kétszer is veszélyes helyről lőhetett szabadrúgást az Inter, de gólt nem sikerült szerezni a hazaiaknak. 0–0

Ezzel eldőlt, hogy az Internazionale maradt a harmadik helyen, a Fiorentina és a Roma mögött. A Juventus pedig egyelőre nem lehet büszke a 14. helyére, viszont az első félidő kilátástalansága után a második félidőben kiválóan talpra álltak, így a végeredmény igazságos volt.

INTERNAZIONALE–JUVENTUS 0–0 

forrás: NSO