Recent comments

Friss Hírek

Hiányoznak a gólok

A Juventus idegenben 0-0-ra volt képes az Inter ellen a legutóbbi Derby d'Italián, és percekkel a meccset követően Massimiliano Allegri beszélt a sajtónak a mérkőzésről.


„Azt nem tudom, hogy megnyerjük-e a scudettót, de azt bizonyosan állíthatom, hogy mi is versenyben leszünk érte. Ez biztos.

Nem szeretném, ha a csapat túlságosan ideges lenne a jelenlegi helyzet miatt, mivel még hosszú az út.

A célunk az, hogy március elejére versenyben legyünk, aztán meglátjuk, hogy milyen hajrára vagyunk képesek.

A tabellán nem soknak tűnik ez az egy pont, azonban így nem szakad le tovább az Inter, mi pedig hoztunk egy kapott gól nélküli meccset, és jó teljesítménnyel szolgáltunk.”


Massimiliano Allegri kiemelte Andrea Barzaglit az esti teljesítményéért, és ugyanakkor negatív kritikával illette a befejezések miatt a Juventus játékosait.

„Ugyanarra az eltökéltségre lett volna szükségünk támadásban, amit Andrea Barzagli tanúsított védekezésben. Hiányoznak a gólok, egy hozzánk mérhető csapat nem lőhet ilyen kevés gólt nyolc találkozó alatt.

Javítanunk kell az elfutások és passzok szinkronizációját, azonban ne feledjük, hogy csak két napja áll a rendelkezésemre a teljes keret. Ez tisztességes teljesítmény volt a körülményeket figyelembe véve.”

A tréner megindokolta azt is, miért kezdett meglepetésre Simone Zaza, és nem valamely másik csatár.

„A Dél-Amerikából visszatért játékosok közül csak Juan Cuadrado kezdett, mivel az ő tulajdonságai egyediek. Véleményem szerint Simone Zaza nagyon jól teljesített, és bizonyította, hogy méltó a Juventushoz. Gondokat okozott az Inter védőinek, és kemény munkát végzett a csapatért.

Álvaro Morata képes bárkivel játszani. Véleményem szerint Paulo Dybalának idomulnia kell, és már látható is ez a folyamat, trequartista vagy előkészítő csatár szerepkörben kell játszania olyan csapatok ellen, akik teljesen bezárkóznak. Jó úton halad, azonban a megszokottnál keményebb munka miatt nem annyira pontos, amikor a kapu elé kerül.

Mario Mandzukic akkor mutatja meg erejét, amikor vannak játékosok, akik kiszolgálják, míg Simone Zaza a területtámadásban jobb."

A tréner nem kerülhette el a Paul Pogbára vonatkozó kérdéseket sem.

„Paul Pogba nagyon specifikus jellemzőkkel rendelkezik, ő box to box középpályás. Jelenleg az időzítéssel kissé hadilábon áll, és sokkal több a dolga a középpályán kialakuló dugó révén.

Csupán huszonkétéves, azonban a minőség szavatolása érdekében ugyanazt az intenzitást kell biztosítania a mérkőzés teljes kilencven percén keresztül.”

forrás: juventuz.blog.hu