Recent comments

Friss Hírek

Jó teljesítményt nyújtottunk

A Sevilla elleni 2-0 után Massimiliano Allegri elégedetten nyilatkozott csapatáról, kiemelve Hernanes kiváló teljesítményét.


A tegnapi sikernek köszönhetően, amelyhez nagy mértékben hozzájárult Álvaro Morata és Simone Zaza egy-egy gólja és a csapat nagyszerű védekezése, a Juventus hat ponttal vezeti csoportját a hárompontos Sevilla és Manchester City előtt.

„A srácok jól teljesítettek, úgy taktikailag, technikailag, mint védekezés szempontjából. A támadósorunkat fiatalok alkották, akik kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek.” - mondta a Juventus trénre a JTV mikrofonja előtt.

„Hernanes jó meccset tudhat maga mögött a számos kritika után, amely legutóbb érte őt, ami véleménye szerint túlzott volt. Elégedettnek mondhatom magam.


A Sevilla nagyon szilárd csapat, és veszélyesek támadásban, azonban jól tudunk teljesíteni, amikor a srácok nyitottak a kemény munkára, valamint feláldozzák magukat a csapat érdekében.

A Napoli ellen számos technikai hibát vétettünk, és ezeknek köszönhetően kitettük magunkat a gyakori kontratámadások veszélyének. Mindazonáltal azon a meccsen is végig harcban voltunk az egyenlítésért.

A labdát megtartva egyszerűbb játszani, támadni és védekezni egyaránt. Ebben a tekintetben további javulás szükséges, azonban a fejlődés jelei egyértelműek.”

A trénert a Mediaset Premium is megszólaltatta, és a szakember természetesen ebben az interjúban is elégedetten szólt csapatáról.

„A srácok jó meccset játszottak, azonban még meg kell tanulniuk olvasni a meccs egyes pillanatait. A mérkőzés első félórás rohamát követően jobban irányítanunk kellett volna a meccs tempóját, azonban ehelyett az ellenfél széthúzta a csapatot, és így volt helye a Sevillának a középpályán futballozni.

A második félidőben a csapat jobban átlátta a játékot, lelassította az ellenfelet, majd a kellő pillanatban felgyorsította a tempót. Ez az első lépés egy olyan csapat számára, amely továbbra is azt tanulja, hogyan kell a legmagasabb szinten játszani.”

A tavaly bajnokságot begyűjtő Massimiliano Allegrinek idén eddig számos kritikát kellett elszenvednie, hiszen a bajnokságban a Juventus borzasztóan áll, mindazonáltal az európai színtéren kritika nem érheti a csapatot.

„Hiszek abban, amit csinálok. Az öt év során, amelyeken ültem a Milan és Juventus padján, a rendelkezésemre álló játékosoknak köszönhetően elég korrekt eredményeket is sikerült elérni. Az nem az én problémám, hogy egyesek nem szívlelnek.”

A továbbra is sérülésektől sújtott keret ellenére a tréner a 4-4-3 és a megszokott 3-5-2 rendszerét váltogatta, amelyben Andrea Barzagli olykor jobbhátvédet játszott.

„A rendszerektől függetlenül leginkább a játékosok hajlandósága számít, a futballistáknak alá kell rendelniük magukat a csapatnak ahhoz, hogy képesek legyünk meccseket eldönteni. A fejlődést segítik a negatív eredmények is, mivel a fiatal játékosok így tanulnak.”

Az őszi érkezése óta Juan Cuadrado rendkívül jól beépült a csapatba, és rendre kiválóan teljesít, bár Massimiliano Allegri még nem teljesen elégedett a kolumbiai válogatottal.

„Kiváló sebességgel és technikával rendelkezik, aminek köszönhetően képes egy az egyben harcolni az ellenfél játékosaival, most jobban játszott a Chievo és Udinese elleni teljesítményéhez képest.

Kezdi megérteni, mikor kell lepasszolni a labdát. Amennyiben ráérez a megfelelő időzítésre, és arra, hogy mikor kell a csapattársakat kiugratni, akkor megállíthatatlanná válhat a pályán.”

forrás: juventuz.blog.hu