Recent comments

Friss Hírek

A Juventus kereste a legtöbb pénzt

Az UEFA nyilvánosságra hozta, hogy Bajnokok Ligája előző kiírásában résztvevő csapatok mekkora összegeket kerestek szereplésük révén. 


Az egészen a sorozat döntőjéig menetelő, majd ott az FC Barcelona ellenében alulmaradó Juventus lett toronymagasan a 2014-15-ös Bajnokok Ligája-szezon pénzügyi nyertese, hiszen a torinói klub 89.1 millió €-t keresett.
 
A zebramezesek döntőbeli ellenfele, az FC Barcelona csupán 61.27 millió  €-val, az elődöntőben kiejtett Real Madrid 52.545 millió €-val, míg a Bayern München csupán 49.855 millió €-val gazdagodott.

A Juventus kiemelkedő mértékű bevételének legfőbb oka, a pályán elért nagyszerű eredmények mellett, hogy mindössze két olasz csapat szerepelt a sorozatban, s az AS Roma már a csoportkört sem élte túl, így a zebramezesek érdemelték ki a kereskedelmi bevételek alapjának legnagyobb részét. 


Az AS Roma 45.918 millió € bevétellel vigasztalódhatott, míg az Európa Liga elődöntőjéig harcoló Napoli 12.5 millió  €-t, a legjobb négy közé bejutó Fiorentina 10.5 millió  €-t, az Inter 6.8 millió €-t, végül a Torino 6.5 millió €-t keresett.