Recent comments

Friss Hírek

Folytatnunk kell a győzelmi sorozatunkat

Rudi Garcia az Empoli elleni meccs sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy szerinte továbbra is a Juventus a fő esélyese a bajnoki címnek, azonban a Roma mindent megtesz, hogy felborítsa a papírformát.

 
A Roma elnöke, James Pallotta tegnap vett részt egy kérdezz-feleleken, ahol megjegyezte, a mostani csapat bőven van olyan jó, hogy bajnokságot nyerjen.

"Szerintem továbbra is a Juventus a fő esélyes. Hogy miért mondom ezt? Sorozatban 4 bajnoki címet nyertek, ezért teljesen normális, hogy továbbra is ők az esélyesek. Igaz, hogy a bajnokság idén sokkal kiegyensúlyozottabb és nyitottabb, mindent meg is fogunk tenni, hogy felborítsuk a papírformát. Annak érdekében, hogy jó szezonunk legyen, el kell kerüljük a hosszú kihagyásokkal járó sérüléseket, mint Leandro Castané és Kevin Strootmané."- kezdte a sajtótájékoztatót Garcia.

"Én ha játszom, akkor mindig győzni akarok, mind a futballban, mind a magánéletben. Amikor ide jöttem győzni akartam és most mindent meg kell tennünk, mert tudjuk, hogy sokat fejlődött a csapat azóta, hogy elkezdtem itt dolgozni."

"Az elnökünk azt mondta, hogy a dolgok 2 és fél évvel ezelőtt kezdődtek és biztosak kell lennünk abban, hogy nem csak a csapat fejlődik, de az apró részletek is, a felkészülésünk, a játékunk és logikusan így az eredmények is."

A Roma az elmúlt két évben második volt és felállított egy remek rekordot, amit elsősorban a remek védekezésének köszönhetett. A mostani bajnokságban azonban 7 meccsen már 9 gólt kapott a Roma, emiatt sokan attól félnek, hogy a csapat elvesztette a szilárdságát a hátsó alakzatban.

"Az összes gól, amit kaptunk mind teljesen különböző, de szerintem fogunk javulni. Tudjuk, hogy sokat számít a csapat hozzáállása, de a védőknek igazi védőknek kell lenniük. Két nagyon jó és erős kapusunk van, a középpályának kell megvédenie a védelmet. Arról semmiképpen nem akarunk lemondani, hogy támadunk, mert ahhoz, hogy nyerjünk gólokat kell szerezni, hiszen 38 0:0-val kiesnénk a Serie B-be. Meg kell találnunk az egyensúlyt, kevesebb gólt kell kapni, miközben továbbra is gólokat szerzünk."

"Ami Strootmant illeti, remélem hamarosan visszatér. Még sosem láttam ennyire nyugodtnak és boldognak, de mivel már háromszor műtötték a térdét, időre van szüksége. Mi pedig magabiztosak vagyunk és igaz nem vagyok doktor, de úgy tűnik, jó úton halad. Alig várjuk, hogy újra 100%-os állapotban legyen."

"Ami pedig Castant illeti, vele különleges a kapcsolatom, olyan mintha a fiam lenne. Nagyon fogok annak örülni, amikor visszatér és ez hamarosan be fog következni. Már csak a meccs állóképessége hiányzik, hiszen 1 évig nem játszott. Nagyon jól néz ki amúgy és nagyon lelkes. Én mindig őszinte voltam vele és ő a jövőt illetően nagyon fontos."

Jó hír viszont a szurkolók számára, hogy visszatér Edin Dzeko.

"Azt kell mondjam, hogy a bosnyák válogatott nagyon jól bánt vele. Nem állt még készen a játékra és nem is tették be. Ma már az egész csapattal edzett viszont és kezdi visszanyerni a formáját és már egyáltalán nem fél."

Az Empoli nem kezdte a legjobban a szezont, azonban Garcia nem becsüli le az ellenfelet.

"Készen kell állnunk a mérkőzésre és nem szabad lebecsülni az Empolit. Megverték azt a Sassuolót, amelyik addig veretlen volt és döntetlent játszottak a Napolival. Az erősségük az, hogy nagyon egységesek. Nekünk az lesz a célunk, hogy folytassuk a győzelmi sorozatunk, amit a Carpi és a Palermo ellen elkezdtünk."


Az Empoli elleni keret: Lobont, Rudiger, Digne, Nainggolan, Castan, Iturbe, Dzeko, Salah, Maicon, Falque, Pjanic, De Rossi, Ponce, Vainqueur, Gyomber, Florenzi, Szczesny, De Sanctis, Gervinho, Emerson Palmieri, Torosidis, Manolas, Ucan, Sadiq 


forrás: asroma.hu