Recent comments

Friss Hírek

Fantasztikus érzés lesz képviselni Olaszországot!

Norvégia ellen az Olimpicóban zár a válogatott.


Antonio Conte az Azzurri edzője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy minden vágya volt, hogy csapatával képviselhesse magát egy nemzetközi tornán. Mivel a nemzeti együttes már továbbjutott a H jelű csoportból, így jövőre Franciaországban Conte és fiai letehetik a névjegyüket az Európa Bajnokságon! Jelenleg a gárda vezeti a csoportját két ponttal a ma esti ellenfél. Norvégia előtt. Tehát akár egy döntetlennel is nyerné a csoportját az olasz csapat. 

De az edző elvárása a győzelem, főleg , hogy hazai pályán az AS Roma otthonában lépnek majd pályára. Feltehetően erős összeállításban küldi majd a gyepre fiait Conte.

“- Különleges, fantasztikus érzés, hogy jövőre Olaszországot képviselhetjük az EB-n. Nem sok ember mondhatja el magáról, hogy egy nemzeti csapat edzője, különösen,hogy saját hazája együttesét irányíthatja. Mindig is irigykedve néztem, ha valaki ilyen módon segíthet a hazájának és részt vehet egy nemzetközi megmérettetésen. De nem csak nekem, hanem játékosaim számára is nagy lehetőség az EB. Mindenki felé él a bizalom, aki kiharcolta a részvételt a tornára, ugyanakkor bármi előfordulhat, az új játékosok számára is nyitva áll a válogatott kapuja. Még nyolc hónap, míg a torna elkezdődik, addig bármi megtörténhet, sérülések, formahanyatlások. Ezzel a kerettel értük el a sikert, ezért ha új tag érkezik, mindenképpen bizonyítani kell a rátermettségét arra, hogy érdemes a csapatba kerülésre! ”

Bár a döntetlen is elég lehet az Azzurri számára az északiak ellen, hogy csoportja élén végezzen, de a győzelem esetén biztos elsőség és kedvező sorsolás várhat majd a csapatra az EURO 2016 csoportjainak sorsolásakor.  ”- Készen állunk arra, hogy egy nagyon motivált Norvégia érkezik hozzánk. Hiszen ők még harcban vannak Horvátországgal a biztos továbbjutásért. Ezrét nagyon komolyan vesszük a mérkőzést, mert mi is nyerni akarunk! Szeretnénk szépen búcsúzni és jól játszani, kiszolgálni a kilátogató, remélhetőleg minél több szurkolónkat. Marco Parolo valószínűleg hiányozhat majd a csapatból fáradtság miatt, pihenőt kap majd a mérkőzésen. Verratti a legjobbak között volt Bakuban, az ő játéka még kérdéses, lehet hogy ő is pihenőt kap, de még ezt eldöntöm a találkozó előtt. ”

Bonuccihoz hasonlóan Giorgio Chiellini, a csapat másik belső védője is méltatta a szövetségi kapitányt:  

 “- Bízom benne, hogy a következő három évben is Conte lesz az edzőnk a válogatottnál. Nagyon jó és eredményes munkát végzünk, és sokat fejlődött a csapatunk. Úgy gondolom, hogy a mester is hasonlóképpen érez az együttes iránt, és a közös munka még sok sikert hoz majd!

Akárhogy is , de egy biztos. Antonio Conte irányításával az olasz nemzeti csapat újra visszakerült a legjobb európai válogatottak közé, és azon kell dolgoznia a jövőben, hogy a franciaországi EB esélyesként emlegethessék. Ehhez ma hazai pályán meg kell vernie Norvégia együttesét!

forrás: azzurri.co.hu