Recent comments

Friss Hírek

Kikapott a Juve; élen a Roma, nyomában a Napoli és a Fiorentina

A bajnokság hétközi fordulójának szerdai játéknapján az élmezőnybe tartozó csapatok közül a Roma, a Napoli és a Fiorentina is győzött, így mindhárom csapat megelőzte az Intert, a „farkasok” pedig az élre álltak.


Története során először találkozott a két csapat úgy egymással, hogy a Sassuolo előrébb foglalt helyet a táblázaton, mint a Juventus. Ám ami ennél is nagyobb meglepetés: a forduló után is így maradt! Az Emilia-Romagna-i kiscsapat remekül használta ki, hogy a Juve némiképp felforgatott kezdővel és rendkívül idegesen vágott neki az összecsapásnak.

Nicola Sansone csodás szabadrúgással vette be Gianluigi Buffon hálóját a 20. percben, a torinóiak helyzetét pedig nehezítette, hogy Giorgio Chiellini a 39. percre összeszedte második sárga lapját is. A címvédő próbálkozott az egyenlítéssel, fordulás után volt is rá esélye, de ezúttal a szerencse sem szegődött mellé, a végére pedig ereje is elhagyta. Újabb kellemetlen veresége után továbbra is alsóházban az Allegri-csapat. A hárompontos rendszer bevezetése (1994–1995) óta még sosem volt ilyen kevés pontja 10 forduló után a Juvénak!

Sassuolo–Juventus 1–0 (Sansone 20.)




A Roma villámgyorsan jelét adta annak, hogy kész visszavenni a vezetést a tabellán, pedig kellemetlen ellenfél várt rá: az Udinese az előző négy meccsén veretlen maradt (igaz, előtte négyszer kikapott). A „farkasok” viszont tíz perc alatt két góllal nyomatékosították szándékukat. 

Maicon játszotta a főszerepet a „farkasfalka” előretörésében, a brazil előbb remekül szolgálta ki a laposan kapásból a kapuba találó Miralem Pjanicot, majd a 9. percben a befejezést is magára vállalta, miután két udineit is látványosan lerázott magáról, és a lövéssel is szerencséje volt.

Gervinho a második játékrészben pontos, lapos lövéssel vette be a kaput – sorozatban ötödik bajnokiján! –, így Cyril Théréau gólja csupán szépségtapasz volt a friuliaknak, 3–1-es sikerével továbbra is az élen Rudi Garcia csapata!

AS Roma–Udinese 3–1 (Pjanic 4., Maicon 9., Gervinho 63., ill. Théréau 77.)


A bajnokság egyik legjobb formában lévő csapata a Palermo ellen is hozta formáját. Gonzalo Higuaín távoli, ám nagyon erős és pontos, jobb alsóban végződő lövése alapozta meg a sikert, a csereember, Dries Mertens pedig egy pattogós, kellemetlen csavarással biztosította be a három pontot. A Napoli sorozatban ötödször nyert!

Napoli–Palermo 2–0 (Higuaín 39., Mertens 80.)


Három vereség után egy kötelező feladvány, a mezőny egyetlen nyeretlen csapata, a Luca Tonit nélkülöző Hellas Verona várt a szezont amúgy remekül indító Fiorentinára. A firenzeieket kisegítette Rafa Márquez, a mexikói veteránról egy beadást követően a Pierluigi Gollini kapusról kipattanó labda jutott a hálóba. 

Az öngól jelentette előnyt a második játékrészben egy szemre is mutatós támadós támadást követően fejelte meg a firenzei együttes, Giuseppe Rossi futott el a bal oldalon, a tökéletes kiszolgálás után pedig Nikola Kalinic passzolt a kapuba, a horvátnak ez volt már az 5. idegenbeli gólja a szezonban! A Fio a Napolihoz és az Interhez hasonlóan a Roma nyomában.

Hellas Verona–Fiorentina 0–2 (R. Márquez 25. – öngól, Kalinic 57.) 


A TÖBBI MÉRKŐZÉSRŐL RÖVIDEN

A Lazio hiába vezetett sokáig Bergamóban, az Atalanta fordított a második játékrészben.

 Atalanta–Lazio 2–1 (Basta 69. – öngól, A. Gómez 86., ill. Biglia 16.)

A Frosinone kétszer szerzett vezetést a Carpi ellen, másodjára a legjobbkor, ezzel nagyon fontos három ponthoz jutott. 

Frosinone–Carpi 2–1 (Ciofani 51., Sammaraco 91., ill. Marrone 66.)

A Milannak Luca Antonelli lapos lövése a második győzelmet jelentette sorozatban. 

AC Milan–Chievo 1–0 (Antonelli 52.)

A Torino és a Genoa futballdrámájából iksszel jöttek ki a felek.

Torino–Genoa 3–3 (M. López 28., Zappacosta 34., Tahcidisz 89. – öngól, ill. Laxalt 26., 94., Pavoletti 67.)

forrás: NSO