Recent comments

Friss Hírek

Bolognában térne vissza a győztes útra az Inter

Alighogy magunk mögött hagytuk a 9. fordulót, máris itt a 10. kör a Serie A-ban. 



A szezon második hétközi fordulóját három nap alatt bonyolítják le: a fő műsorszámot a 8 szerdai mérkőzés szolgáltatja, ma pedig az újra komoly babérokra törő Inter bolognai látogatása nyitja a sort.

Az Inter kiválóan, 5 győzelemmel rajtolt az új szezonban, és bár sok kritika érte a csapatot a kevés lőtt gól és az egy gólos sikerek miatt, amíg az eredmények jöttek, ezzel tulajdonképpen semmi gond nem volt. A Fiorentina elleni, látványos hazai bukás azonban láthatóan visszavetette a csapat teljesítményét, az Inter azóta csak három döntetlenre volt képes, és bár önmagában egyik eredmény sem éppen vállalhatatlan (1-1 a Samp és a Palermo vendégeként, 0-0 a Juventus ellen), az a tény, hogy szeptember 23-a óta nem nyert meccset az Inter, nem túl hízelgő – sőt, azóta a két veronai csapaton kívül mindenki más begyűjtött már legalább egy győzelmet a mezőnyben.

Ma viszont kiváló lehetőség kínálkozik, az Inter soha jobbkor nem térhetne vissza a győztes útra. A Serie A-ba egy éves kihagyás után visszatérő Bologna ugyan korábban a masszívabb csapatok közé tartozott, idén egyelőre csak keresi önmagát, 9 eddigi meccséből 7-et is elveszített, és mindössze kétszer nyert: szeptember 20-án hazai pályán az abszolút újonc Frosinonét győzték le, majd három nappal ezelőtt a szintén első Serie A-s vizitjét letudó Carpi otthonában nyertek nagy nehezen 2-1-re: a Carpi a 38. perctől emberhátrányban játszott, de a vendégek csak a 93. percben lőtték be a győztes gólt.

Az aktuális formát tehát egyik csapatnál sem nevezhetjük éppen szárnyalónak, és a közös múlt alapján az sem biztos, hogy ez ma megváltozik: a két csapat utolsó 5 egymás elleni meccséből 3 is döntetlenre végződött, a legutóbbi alkalommal az Inter erejéből odahaza is csak 2-2-re futotta mai ellenfele ellen, bár Icardi duplája után Milito kihagyott egy büntetőt.

Az Inter keretében több változás is lehet a hétvégi meccshez képest: az eltiltott Murillo biztosan hiányzik majd, de csere történhet a védelem bal oldalán is, ahol Telles helyett Juan Jesus kezdhet. A középpályán Felipe Melo neve lehet új, elöl pedig kezdő lehet a Parmától igazolt Biabiany, Stevan Jovetic viszont a padon találhatja magát. A hazaiaknál Zuculini, Krafth, Maietta és Acquafresca hagyhatják ki a meccset, egyébiránt a legerősebb kezdőjét küldheti ki Rossi mester a pályára.

A várható kezdők:

BOLOGNA (4-3-3): Da Costa – Ferrari, Gastaldello, Oikonomou, Masina – Donsah, Diawara, Taider – Mounier, Destro, Rizzo.

INTER (4-3-3): Handanovic – Nagatomo, Miranda, Medel, Juan Jesus – Guarin, Felipe Melo, Kondogbia – Biabiany, Icardi, Perisic.

tv: DIGI Sport 1 20.45 (élő)

forrás: azzurri.co.hu