Recent comments

Friss Hírek

Paloschi- és Hamsík-dupla után Napoli-siker

Az olasz labdarúgó-bajnokság második fordulójában második győzelmét aratta a legutóbb ezüstérmes Napoli: Rafa Benítez csapata 4–2-re győzte le a pontvadászatot a Parma elleni döntetlennel indító Chievót idegenben.


Igazi gólzáport hozott az első félidő, hiszen a nápolyiak két góljára is válaszolni tudott a hazaiaktól Alberto Paloschi. Marek Hamsík a 13. percben erős, lapos lövéssel találta meg a bal alsó sarkot, szűk tíz percre rá Perparim Hetemaj kapásból adott be jobbról, a veronaiak 23 éves támadója közelről kotort a hálóba. Nem sokkal később a vendégek is hasonló koreográfia után találtak a kapuba: Gonzalo Higuaín adott be balról, laposan, a hosszú oldalon érkező José Callejón pedig a közelről a kapuba továbbított.

Gennaro Sardo félresikerült ollózása után került a 40. percben Paloschihoz a lepattanó labda, ő lefordult, majd Pepe Reina lába között a kapuba lőve ismét kiegyenlített. 

A Chievo a félidő hajrájában egyébként veszélyesebben játszott, Reinának volt egy nagy védése is, míg Paloschi labdája egyszer a kapufáról jött ki.

Ennek ellenére a második félidőben fáradni látszottak a veronaiak, és a koncentrációs kihagyásokat kihasználva a Napoli ismét vezetéshez jutott. Gökhan Inler beadását követően Paul Papp a saját kapujára volt veszélyes, és ugyan Christian Puggioni kapus reflexszel mentett, a kipattanót Marek Hamsík közelről a kapuba bombázta.

S ezúttal nem jött válasz a Chievótól, sőt a 70. percben Gonzalo Higuaín növelte az előnyt. Az argentin Lorenzo Insignétől kapott labdát, Higuaín némi szerencsével átpasszírozta azt Puggionin, majd a gólvonalon túlra pöckölt – ez az első Serie A-s találata. A Benítez-féle Napoli két meccsen hét gólt szerezve kezdte a bajnokságot.

ChievoNapoli 2–4 (Paloschi 24., 40., ill. Hamsík 13., 64., Callejón 28., Higuaín 70.)

forrás: NSO