Recent comments

Friss Hírek

Petkovic: Optimista vagyok

Biztonsági okokból ezúttal is délután, 15:00-kor rendezik meg a Derby della Capitalét, azaz a Roma-Lazio meccset.



A két fővárosi csapat csatája mindig egy különös meccset tartogat a számunkra, a legutóbbi Olasz Kupa döntő pedig még nem múlt el nyomtalanul a csapatoknál.

A Lazio edzője, Vladimir Petkovics dolgát kissé nehezíti, hogy csapata csütörtökön még meccset játszott az Európa Ligában: a lengyel Legia Varsót Hernanes góljával 1-0-ra tudták legyőzni. 

" Igen, fáradtak lehetünk, de remélem, hogy képesek leszünk támadni és védekezni is 90 percen keresztül. El kell felejtenünk, ami az Olasz Kupa döntőjében történt, ma egy másik meccsre kell koncentrálnunk. Olaszország jelentős része úgy véli, hogy a Roma a favorit a meccsen, én pedig ennek örülök. Egy favorit ellen nem elég, ha a 100%-ot adod ki magadból, ellenük több kell. Nyugodtan kell kezeljük ezt a meccset, ugyanakkor most van itt a lehetőség, hogy mutassanak a játékosok valamit, persze túlzások nélkül.

A fáradtság jelen van, de be kell bizonyítanunk, hogy több van bennünk. Nagyon koncentráltan, az átlagnál több kommunikációval kell játszanunk a Roma ellen. A csapat fejlődés alatt van, jó úton haladunk, optimistán várom a Roma elleni meccset, de nem elég mindezt bizonyítani, egy derbit meg kell nyerni. Idegenben leszünk? Nem hinném, és nem is hiszem, hogy ez számítana. Ott lesznek a szurkolóink, akiknek a hangját biztosan hallani fogjuk. Egy olyan meccs lesz, amin nüanszok dönthetnek, pl egy megcsúsztatott labda, amiből pont előnyt tud kovácsolni a másik csapat. " - nyilatkozta Petkovics.


A végén pedig kitért a Roma scudettós reményeire is:

" A Roma versenyben lehet a scudettóért? Korai még ezt megállapítani, ugyanakkor figyelembe kell vennünk, hogy nincsenek európai meccseik, sokkal többet tudnak készülni egy meccsre, mint az ellenfeleik nagy része. Szerencsére nekünk nagyon sok meccsünk van, közte nemzetközi találkozókkal is, válogatott meccsekkel is, ahonnan a visszatérő játékosokat kicsit pihentetnünk kell. " - mondta el Petkovics.


forrás: azzurri.co.hu