Recent comments

Friss Hírek

Idegenben verte a Napoli a Milant

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának rangadóján a remek formában lévő Napoli kettő egyre győzni tudott a harmatosan rajtoló Milan otthonában, Miguel Britos és Higuaín találatával. 


A hazaiak szépítő gólját Mario Balotelli szerezte, aki előtte kihagyott egy büntetőt. 

Egyértelműen a vendég Napoli számított esélyesebbnek a Milan elleni rangadón, még úgy is, hogy a déliek vendégként léptek pályára a szebb napokat is látott milánóiak ellen – és nem azért adtak nagyobb sanszot Rafael Benítez legényeinek a győzelemre, mert a hazaiaktól egy fél csapatra való futballista hiányzott, hanem azért, mert a nyáron alaposan megerősödött „kékek" villámrajtot vettek a Serie A-ban, az „ördögök" pedig döcögősen startoltak. 

Nem hiába emelte ki a mérkőzés előtt az „ördögi" Gonzalo Higuaínt és az Európa legjobbjának nevezett Marek Hamsíkot az ellenféltől Massimiliano Allegri, ők ketten már az első percben kis híján összehoztak egy gólt, majd Higuaín, és Lorenzo Insigne is ziccert rontott a nyílt napot tartó hazai védelem közreműködésével. 

A 6. percben már nem kegyelmeztek: Hamsík középre ívelt egy szabadrúgást jobbról, Raúl Albiol okosan Miguel Britos elé fejelt, a védőtárs pedig közelről a kapuba bólintott. 0–1!


Megrázta magát a Milan, Mario Balotelli pár percen belül háromszor is tesztelte az ellenfél kapusát, majd Alessandro Matri fejelt kapura, de a Napolinál leghátra is jutott egy remek spanyol, Pepe Reina személyében, aki mindannyiszor szépen védett. Nem tudni, tudatosan vett-e vissza a Napoli, vagy képes volt meggyőző mezőnyfölényt kialakítani a Milan, de jobbára a vendégek 16-os előtt zajlott a mérkőzés, és a levegőben lógott az egyenlítő találat. 

A szünet után egy ajtó-ablak, de kimaradt Philippe Mexes-ziccerrel kezdett a Milan, a Napoli pedig egy újabb góllal: Gonzalo Higuaín lövése nem volt éppen védhetetlen, be is védte Christian Abbiati. 0–2!

Nem sokkal később nagy esélyt kapott a feltámaszkodáshoz a Napoli, mert Balotelli kiharcolt egy büntetőt, de Reina kivédte a gyengén meglőtt labdát a jobb alsó előtt!

Balotelli élete első 11-esét hagyta ki a profik között, előtte 21-et zsinórban értékesített!


Ez el is döntötte a rangadót: Balotelli újabb bombáját fogta Reina, Mexes kihagyott még egy ziccert a biztonság kedvéért, majd hiba szépített a ráadás első percében egy csodás tekeréssel Mario Balotelli: 1–2 lett a vége, azaz 1986 után nyert újra idegenben bajnokit a Milan ellen a Napoli.

MILAN–NAPOLI 1–2 (0-1)
Gólszerző: Balotelli (90.), ill., Britos (6.), Higuaín (53.)

forrás: NSO