Recent comments

Friss Hírek

A Roma nyerte meg a 139. derbit

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 4. fordulójának városi rangadóján a Roma Federico Balzaretti bombájával és Adem Ljajics tizenegyesből szerzett találatával 2–0-s győzelmet aratott a Lazio ellen, így továbbra is hibátlan. 



Aki arra számított, hogy a két ősi rivális egymásnak esik, és egy látványos, helyzetekben bővelkedő mérkőzést hoz a 139. élvonalbeli városi derbi, annak csalódnia kellett, ugyanis ennek a totális ellenkezője valósult meg. 

Legalábbis az első félidőben.

A Lazio berendezkedett a saját térfelére, még az előretolt ék, Miroslav Klose is a saját térfelén védekezett, amikor a „farkasoknál” volt a labda. A Roma aránylag sokszor eljutott a vendégek tizenhatosáig, ott azonban elfogyott a tudomány, nem találták az ellenszert a jól tömörülő Lazio-védelemre. A „kék sasok” távoli lövésekkel próbáltak veszélyeztetni, az azonban mindent elmond erőfeszítéseikről, hogy legveszélyesebb játékosuknak a balhátvéd, Abdoulay Konko bizonyult...

Az első félidő egyetlen valamirevaló helyzete Gervinho nevéhez fűződött. Az elefántcsontparti támadó a 31. percben Francesco Totti szabadrúgása után fejelt három méterről a kapu mellé.

A folytatásban aztán már rangadóhoz méltó mérkőzést láthatott a nagyérdemű, főleg a Romának köszönhetően, amely megtalálta az ellenszerét a Lazio védelmének, és teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést a 63. percben.

Annak ellenére, hogy Castan kis híján a saját kapujába fejelt a játékrész elején.

A „farkasok” balhátvédje, Federico Balzaretti mélységből érkezve előbb a jobb oldali kapufát találta telibe mintegy 10 méterről, fél perccel később azonban már gólt ünnepelhetett. Egy kis szöglet után Totti emelte középre a labdát az alapvonal és a tizenhatos találkozásáról, a hosszún érkező Balzaretti pedig kapásból hatalmas gólt ragasztott a bal alsó sarokba. 1–0

A továbbiakban a Lazio nem tudott újítani, a hazaiak lendületben maradtak, és sorra dolgozták ki az újabb lehetőségeket. Előbb Ljajics, majd Gervinho előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de egyikőjük sem találta el a kaput éles szögből. 

A 82. percben aztán tíz főre fogyatkozott a Lazio, mert a négy perccel korábban beálló André Diast kiállította a játékvezető. A brazil védő mellett a gólhelyzetben kilépő Totti eltolta a labdát, így csak szabálytalanul tudta megállítani, a bíró pedig hezitálás nélkül felmutatta neki a piros lapot.

A „kék sasok” a hajrában – a lehetőségeikhez képest – kinyíltak, így senkit sem ért váratlanul, hogy a Roma a hosszabbítás perceiben az újabb góllal végleg eldöntötte a három pont sorsát. Ledesma szabálytalankodott a tizenhatoson belül Ljajiccsal szemben, a labda mögé a sértett állt, és higgadtan a bal alsó sarokba helyezett (a Lazio kapusa a másik irányba vetődött). 2–0

A 95. percben Klose még fejelt egy gólt, de lesen volt, így maradt a kétgólos különbség, a Roma továbbra is hibátlan és listavezető, míg a Lazio két győzelemmel és két vereséggel áll.

ROMA–LAZIO 2–0 (0–0)
Gólszerző: Balzaretti (63.), Ljajics (94. – 11-esből)

forrás: NSO