Recent comments

Friss Hírek

Matri: Érzelmes este elé nézünk

A Milan ma este hazai pályán fogadja a skót bajnokságban szereplő Celtic csapatát a Bajnokok Ligája H csoportjának első fordulójában.


A Milan nagyon rosszul kezdte a bajnokságot. Az első fordulóban a Hellas Verona otthonában 2-1-es vereséget szenvedtek. A második fordulóban hazai pályán ugyan sikerült legyűrni a Cagliarit, de a múlt hétvégén a Torino ellen csak 2-2-es döntetlent ért el Allegri csapata.

A rossoneri a bajnokságban a 9. helyen áll 3 mérkőzést követően, a mérleg 1 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség. A rúgott gólok száma 6, a kapottaké 5.

A Milan már az idei szezonban játszott Bajnokok Ligája mérkőzést, hisz az előző szezonban a bajnokság harmadik helyén végzett, ami a Bajnokok Ligája selejtezőjébe való kvalifikációt ért. A Milan a play-off körében a PSV ellen lépett pályára, idegenben 1-1-es döntetlen, hazai pályán pedig 3-0-ás Milan-siker született.

Allegri dolgát megnehezíti, hogy nagyon sok játékos sérült. A Celtic elleni mérkőzésen nem áll Massimiliano Allegri rendelkezésére Gabriel, Daniele Bonera, Matias Silvestre, Riccardo Montolivo, Mattia De Sciglio, Jherson Vergara, Ignazio Abate, Riccardo Saponara, Giampaolo Pazzini, Stephan El Shaarawy valamint Ricardo Kaká. Továbbá Andrea Poli játéka kérdéses. M’Baye Niang nem szerepel a BL csoportkörére nevezett keretben.

Massimiliano Allegri, a Milan szakvezetője kijelölte keretét a Celtic elleni BL mérkőzésre.

Íme a Milan kerete: Christian Abbiati, Marco Amelia, Ferdinando Coppola; Kevin Constant, Philippe Mexés, Luca Iotti (36), Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Zan Benedicic (31), Valter Birsa, Bryan Cristante, Nigel De Jong, Urby Emanuelson, Andrej Modic (37), Sulley Muntari, Antonio Nocerino, Alex Pedone (39), Andrea Poli; Mario Balotelli, Alessandro Matri, Robinho.

Matri: “Érzelmes este elé nézünk. Először lépek pályára a San Siróban a Bajnokok Ligájában. Alig várom, hogy a pályán legyek. Az előző idényben jó sikerült számomra a Celtic elleni mérkőzés és remélem, hogy ez egy jel és holnap is hasonló teljesítményt nyújtok. Gyorsan beilleszkedtem a csapatba. Ha egy ilyen nagy klubban játszol, akkor nem garantált, hogy a kezdőcsapatban szerepelj. Balotelli? Ő egy nagyszerű játékos. Vele könnyebb játszani. Remélem, hogy győzelemmel és lehetőleg góllal debütálok”

A Celtic 5 bajnoki fordulót követően a skót bajnokság tabellájának 2. helyén áll. A Celtic 4 győzelmet és 1 döntetlent szerzett, 10 gólt rúgott és 4-et kapott, így 13 ponttal állnak az ezüstérmet jelentő második helyen, valamint egy meccsel kevesebbet játszott.
 
A skót együttes a bajnokságban hazai pályán 2 mérkőzést játszott, a mérleg 1 győzelem és 1 döntetlen. Idegenben 3 mérkőzésen a mérleg 3 győzelem.

A Celtic a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. körében csatlakozott. Az ellenfél a Cliftonville csapata volt, idegenben 0-3-mas, hazai pályán 2-0-s győzelmet könyvelhettek el, így 5-0-val jutottak tovább. A harmadik selejtezőkörben az Elfsborg csapatával mérkőztek meg, összesítésben 1-0-val jutottak tovább. A play-off körben a Sakhter Karagandyn 3-2-es összesítéssel jutottak túl.

A két csapat története során 8 alkalommal találkozott egymással. Négyszer a Milan, egyszer a Celtic nyert, míg háromszor döntetlen lett az eredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 7, a Celtic 2 gólt szerzett.

A mérkőzést a német Wolfgang Stark vezeti. A 43 éves játékvezető 47 BL mérkőzést vezetett eddig. Stark a Milannak két mérkőzést vezetett, még 2002 februárjában a Roda illetve 2011-ben a Barcelona (2-3 arányú vereség – a szerk.) elleni találkozót. A német bíró két összecsapást fújt a Celticnek, 2003-ban a MTK Budapest és a Barcelona ellen. A skótok mindkét mérkőzést megnyerték.

forrás: acmilan.hu