Recent comments

Friss Hírek

Milan: Kötelező győzelem?

A Milan szombat este a San Siróban fogadja a Sampdoria csapatát a Serie-A 6. fordulójában.

 
A Milan hazai pályán eddig 2 mérkőzést játszott a bajnokságban, a mérleg 1 győzelem és 1 vereség, valamint 4 rúgott és 3 kapott gól. Idegenben a mérleg 3 mérkőzésen 2 döntetlen és 1 vereség, 6 rúgott és 7 kapott gól.

A lombardiai klub még augusztusban a Bajnokok Ligája selejtezőjében vett részt, a play-off körben a PSV Eindhoven volt az ellenfél. Összesítésben 4-1-gyel jutott tovább a Milan. A csoportköri sorsolásnál a Milan a H csoportba került, tehát egy csoportba a Barcelonával, a Celtickel és az Ajaxxal. A csoportkör első fordulójában a Milan hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Celticket, a 2. fordulóban az Ajax lesz az ellenfél. A találkozót Amszterdamban, Hollandiában rendezik.

A Milan házi góllövőlistáját (csak bajnoki gólok) Mario Balotelli vezeti 3 góllal, őt követi Andrea Poli és Robinho 2-2 találattal, majd Sulley Muntari és Philippe Mexés következik 1-1 találattal.

Továbbra sem áll Massimiliano Allegri rendelkezésére sérülés miatt Daniele Bonera, Matias Silvestre, Mattia De Sciglio, Riccardo Montolivo, Ricardo Kaká, Stephan El Shaarawy és Giampaolo Pazzini, míg Mario Balotelli eltiltott. 

A várakozások szerint a következő fordulóra (7.) a Juventus ellen már De Sciglio, Montolivo és El Shaarawy is felépül, valamint akár pályára is léphetnek a jövő heti hétközi BL meccsen.

Massimiliano Allegri, a Milan mestere kijelölte keretét.

Íme a Milan kerete: Christian Abbiati, Marco Amelia, Gabriel; Ignazio Abate, Kevin Constant, Philippe Mexés, Jherson Vergara, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Valter Birsa, Bryan Cristante, Urby Emanuelson, Nigel De Jong, Sulley Muntari, Andrea Poli; Alessandro Matri, M’Baye Niang, Robinho.


A gazzetta.it szerint a Milan 4-3-1-2-es felállásban fog játszani. A kapuban Abbiati, a védelemben Abate, Zapata, Mexés és Constant kezdhet. A három középpályás Poli, De Jong és Muntari lesz, míg elől Emanuelson, Matri és Robinho rohamozhatja az ellenfél kapuját.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Zapata, Mexés, Constant – Poli, De Jong, Muntari – Emanuelson – Matri, Robinho.

A Sampdoria jelenleg az olasz bajnokság 17. helyén tanyázik 2 ponttal. A genovai együttes mérlege 5 mérkőzésből 2 döntetlen és 3 vereség. 

Az előző fordulóban hazai pályán 2-0-ra kikaptak a Roma ellen. A korábbi mérkőzéseken a Juventustól és a Genoátol is kikaptak, míg a Bologna és a Cagliari ellen döntetlent játszottak. A Sampdoria a bajnokságban 4 gólt rúgott és 10-et kapott.

A Sampdoria hazai pályán 3 mérkőzést játszott, a mérleg 3 vereség, 0 rúgott és 6 kapott gól. Idegenben 2 mérkőzésen 2 döntetlent szereztek, 4 rúgott és 4 kapott góllal együtt.

A genovai együttes házi góllövőlistáját Manolo Gabbiadini vezeti 2 találattal, őt követi Lorenzo De Silvestri és Eder 1-1 góllal.

Delio Rossi, a Sampdoria vezetőedzője kijelölte utazó keretét:  Da Costa, Fiorillo, Tozzo, Berardi, Castellini, Costa, Gastaldello, Mustafi, Palombo, Regini. De Silvestri, Eramo, Gavazzi, Gentsoglou, Krsticic, Obiang, Renan, Rodriguez, Soriano, Wszolek, Gabbiadini, Petagna, Pozzi, Sansone.
 
A várakozások szerint a Sampdoria 4-4-2-es felállásban fog pályára lépni. A kapus Da Costa lesz. A négy védő De Silvestri, Mustafi, Gastaldello és Costa lesz. A középpályát Gavazzi, Palombo, Obiang és Wszolek alkotja, míg elől Sansone és Gabbiadini kezd.

A Sampdoria várható kezdőcsapata: Da Costa – De Silvestri, Mustafi, Gastaldello, Costa – Gavazzi, Palombo, Obiang, Wszolek – Sansone, Gabbiadini.


A két csapat története során 128 alkalommal találkozott egymással. A Milan 66-szor, a Sampdoria 32-szer tudott nyerni, míg 30 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 211, a Sampdoria 120 gólt szerzett.

A legutóbbi mérkőzésen Genovában a Milan gólnélküli döntetlent játszott a Sampdoriával.

A mérkőzést Sebastiano Peruzzo vezeti. A 33 évs játékvezető 2009 januárjában debütált a Serie-A-ban és azóta 59 mérkőzést vezetett. A Milannak 3 alkalommal bíráskodott, mind a háromszor győzelem született. A Sampdoriának 5 mérkőzésen fújt és a mérleg 2 döntetlen és 3 vereség.

forrás: acmilan.hu