Recent comments

Friss Hírek

Garcia: Nem a bajnoki cím a cél

A Roma mestere örömmel látta azt, ahogy csapata élvezte a játékot a Bologna ellen és elárulta, hogy mi áll Gervinho újjászületése mögött.

 
"A futballban nincs olyan, hogy egy csapat tökéletes, hiszen mindig van hová fejlődni. A játékosok örömmel és hatalmas lelkesedéssel léptek pályára. Tudtuk, hogy tehetséges játékosaink vannak, ezt pedig most meg is mutattuk."- kezdte Garcia a meccs utáni nyilatkozatát.

A felkészülési időszakban Garcia többször is elmondta, hogy a csapatnak nem célja a bajnoki cím és ezt továbbra is így gondolja.

"Nem változott a véleményem. A célunk visszajutni az európai kupaporondra és ha lehet, akkor versenyt futni a többi esélyessel, a Napolival és a Juventusszal. Meglátjuk majd, hogy hol tartunk, amikor velük fogunk játszani. Egyelőre mindössze 2 pont a különbség, semmi több."

Gervinho az Arsenálnál nem találta a helyét, azonban a Romában a legutóbbi két meccsen már 3 gólt szerzett és úgy játszik, mintha teljesen kicserélték volna.

"Ő olyan játékos, akinek önbizalomra van szüksége és meg kell értenünk, hogy az általa kialakított gólszerzési lehetőségekhez egyszerűen szükség van rá. Voltak rossz meccsei, de úgy gondoltam, szükség van rá, mert tudtam, hogy a gólhelyzeteket ő fogja megcsinálni. Gervinho most már sokkal tapasztaltabb, megszokta a környezetet, nagyon jól kijön a csapattársaival és sokkal könnyebb ennyi jó játékossal együtt játszania."

"Francesco Totti csodálatosan bánik a labdával, ezért amilyen sokszor csak lehet, hozzá kell érnie a labdához, aztán a támadásoknál már több lehetőségünk is van a befejezésre, beleértve Alessandro Florenzit."

"Nagyon fontos, hogy legyen választási lehetőségem. Ljajic csereként állt be és gólt szerzett, míg Marco Borriello egy teljesen más típusú csatárt testesít meg."

A meccs előtt Garcia arra kérte a stadion személyzetét, hogy locsolják fel a gyepet, majd a második félidei heves esőzés megtette ezt magától.

"Ez a gyep teljesen új és emiatt kemény egy kicsit, így jobbnak láttam, ha kicsit meglocsolják. Aztán az eső megtette magától." 


forrás: asroma.hu