Recent comments

Friss Hírek

Napoli: Benítez nem hagy fel a rotációval

Sok edzőt azért kritizálnak, mert egyáltalán nem rotál (Conte például ilyen, de most hét közben azért ő is változtatott), Benítezzel kapcsolatban viszont a másik véglet érvényes: rengeteget forgatja csapatát, és talán ennek is betudható, hogy szerdán nem tudták legyőzni a Sassuolót. 


Ő viszont nem hajlandó lemondani a folyamatos változtatásokról, ami már korábbi klubjainál is ismertetőjele volt.
 
„Tudjuk, hogy szükséges változtatni a kezdőcsapaton. Főleg ennyi, egymáshoz közeli meccsel. Ez nekem nem kezdők és tartalékok kérdése, nálam mindenki játszhat. Az egész keret fontos, ha nyerni akarunk valamit a szezon végén. A címekért akarunk harcolni, és nem fáradt vagy sérült játékosok elvesztése árán meccseket nyerni.”

„Mindenki három pontra számított a Sassuolo ellen, de döntetlen lett a vége. Szombaton a Genoa ellen javítást várok. A csapat most csak rájuk koncentrál. A mérkőzés végétől kezdve viszont csak az Arsenalra fókuszálunk majd.”

A rotálás jegyében a Napoli nyári szerzeményéről, Duvan Zapatáról is kérdezték:

„Be akartam tenni a Sassuolo ellen, de aztán nem tudtam. Keményen edz, és a pillanat közel van. Mentálisan 100 százszázalékos – naponta beszélek vele.”

Mintha csak igazolni akarná az élet, sérültje is van a spanyol mesternek, aki ráadásul elég fontos is: Maggio egy ideig nem áll a rendelkezésére, de őt ez nem aggasztja.

„Giandomenico Mesto egyelőre jól játszik, és Juan Zuniga is képes betölteni a jobbhátvéd szerepét.”

A rotációval kapcsolatban egyébként egyetértünk Benítezzel, a fásultság sokkal több pontveszteséggel járhat, viszont óvatosan kell ezzel is bánni: ha a kelleténél többször fut ki az elvártnál gyengébb kezdő, akkor gyorsan elúszhatnak a szép célok. (A BL-ben például egyáltalán nem szeretnénk, ha rotálna, de tapasztalt edző, megoldja.)

forrás: azzurri.co.hu