Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem volt egyszerű

A Verona elleni bajnoki győzelmet követően Antonio Conte Carlos Tévezt méltatta, valamint reményét fejezte ki, hogy a gól meghozza a mindeddig mellőzött Fernando Llorente önbizalmát.


 "Jelen pillanatban a szerencse nem a mi oldalunkon áll, hiszen az első alkalommal, amikor a Verona a mi térfelünkre tévedt, betaláltak." - nyilatkozta Conte a Sky Sport Italianak.

"Nagyon jól és gyorsan reagáltunk, s megfordítottuk a mérkőzést. Ugyanazt a játékot folytattuk, s megpróbáltunk további gólokat szerezni, de a kapufát találtuk el, s más esetekben is közel kerültünk."

"Változtatásokat kellett eszközölöm a keretben, hogy mindenki lehetőséget kapjon, egyesek a pihenésre, mások a játékra. Nem volt egyszerű, a Verona betömörült, s Jorginho mindenhova követte Pirlót. Ekkor azt hittem, hogy még az öltözőbe is utána megy majd."

"Amikor focit játszol, játszani akarsz, nem pedig azt, hogy szoros emberfogásban kövessenek az egész mérkőzés alatt. Bizonyos szakaszokban Pirlót még trequartistaként is játszatnom kellett, hogy több területet teremtsünk a középpályások számára."

"Tudjuk azt, hogy az ellenfelek egyértelműen korlátozni akarják a kreatív játékosokat, s kontrázni akarnak, ezért hozzá kell szoknunk ezekhez a helyzetekhez."

Míg a győzelmet szállító Tévez-Llorente kettős argentin tagja a kezdőcsapat kirobbanthatatlan tagjává vált, addig Fernando Llorente még keresi igazi formáját.

"A csatárok nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Carlos egyre inkább főszereplővé és egy nagyon fontos játékossá válik számunkra, különösképpen amikor a csapatnak olyasvalakire van szüksége, aki a semmiből megteremti a helyzeteket."

"Fernando nagyon jól játszott, s még többre is képes. A gól bizonyosan lökést ad az önbizalmának, s nekünk is, akik keményen dolgoztunk azért, hogy ismét formába kerüljön. Tervben volt, hogy a héten lejátszandó három mérkőzés egyikén lehetőséget kap majd. Azért esett a választásom a Verona elleni mérkőzésre, mivel hazai pályán játszottunk, s így a szurkolók a segítségére lehettek."

"Nem engedhetjük meg azt, hogy azt gondoljuk, hogy vannak játékosok, akik nem kerülhetnek ki. Három naponta játszunk, így pihenésre van szükségük, s a keret rotálása nélkülözhetetlen. Ezért hamarosan Tévezt is pihentetni fogjuk, máskülönben azt kockáztatnánk, hogy októberre hordágyra kerül."

forrás: juventuz.blog.hu