Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Conte újabb változtatásokat tervez

Antonio Conte a holnapi Chievo elleni bajnoki előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hétvégi kisebb pihentetések után további változások várhatóak a csapatban.


A mester célja a rotálással természetesen nem más, mint a csapat frissen tartása a kemény olasz és európai sorozat előtt. A Hellas Verona felett aratott 2-1-es győzelmet követően a Juventus egy újabb veronai csapattal, a Chievoval csap össze holnap, a Bianconeri számára pedig ez lesz 11 napon belül a negyedik mérkőzés, így ráfér a csapatra a pihenő.

„Mindössze egyetlen napunk volt a felkészülésre, mivel a tegnapi nap pihenőt adtam azoknak a játékosaimnak, akik vasárnap játszottak. Tovább fogom rotálni a csapatot, ugyanis komoly sorozat előtt állunk: a Chievo után jön a városi derbi a Torinoval, majd a Galatasaray-jal és a Milannal mérkőzünk meg.”

„Egyáltalán nincs egyszerű dolgunk, ugyanis három ilyen mérkőzést játszunk ilyen rövid idő alatt, muszáj bevállalnunk némi kockázatot. Persze hozzá kell tennem, hogy mindig pozitív választ kaptam azoktól, akiket pályára küldtem.”

Az öt európai top bajnokságban nem volt példa rá, hogy egy csapat 35 kapura tartó lövést produkáljon egy mérkőzésen, a Juventus azonban ennyiszer találta el az ellenfél kapuját, de mindössze két gólt sikerült ennyiből szerezni.

„Jobban aggódtam, amikor a Lazio ellen négy gólt is szereztünk mind a két mérkőzésen, de azt kevés helyzetből tettük, pont ezért neveztem mindkét találkozó után csalókának az eredményt, nem voltam elégedett a támadójátékunkkal. Az eredmény gyakran nem minket igazol, de nekem jobban tetszett a Koppenhága és a Verona elleni találkozón nyújtott teljesítményünk. Kevés gólt szereztünk, ebben szerepet játszott, hogy nem voltunk pontosak, nem volt szerencsénk és az ellenfél kapusa is élete napját fogta ki, de a játékunk jó volt.”

„Észrevettük, hogy az ellenfelek gyakran taktikát változtatnak, amikor a Juventus ellen készülnek. Nagyon nehéz így játszanunk, amikor a másik csapat 8 játékosát állítja a mi játékosaink mellé, mint a Verona, így mindössze Barzagli és Ogbonna maradt üresen.  Nem könnyű így focizni még akkor sem, ha rengeteg lehetőségünk volt a gólszerzésre. Nem akarok kritizálni senkit, ez mindössze egy megállapítás, de még csak a negyedik fordulóban vagyunk, mindenkinek meg kellene próbálnia kialakítania a saját játékát, ahelyett, hogy a másik játékának lerombolása legyen a taktikája.”

„Szerintem a Chievo is változtatni fog ellenünk, 5-3-1-1-es felállásra tippelek, nehéz dolgunk lesz.”

„Bárki is áll velünk szemben, mindig életük meccsét játsszák, ráadásul a stratégiájukat is megváltoztatják, hogy megállítsák a mi játékunkat. Ez egy újabb akadályt jelent a bajnoki címvédésünk előtt, nagyon nehéz lesz megszerezni a harmadik scudettot.”

Az utóbbi három találkozón ráadásul a Juventus hátul is gondokkal küszködött, ugyanis mindhárom alkalommal gólt kapott a csapat, a dánok és a veronaiak ellen ráadásul nagyon hasonlóan, egy állított szituációból.

„Igen, az utolsó három találkozónkon kaptunk gólt, remélem ez nem válik szokásunkká. Az utóbbi két mérkőzésen ráadásul állított szituációt követően jött az ellenfél találata, így javítanunk kell a védekezésünkön és ez a csapatrész kell, hogy a legnagyobb fegyverünkké váljon.”

Senkinek nincs kétsége afelől, hogy Carlos Tevez érkezése nagyot dobott a csapat játékán, az argentin négy találatot jegyzett a csapat eddig hat tétmérkőzésén a Juventus színeiben, azonban Conte már utalt rá, hogy itt az ideje, hogy ő is pihenőt kapjon.

„Az érkezésével sokkal technikásabbá vált a csapat, karakteresebbek lettünk, ami miatt boldog vagyok. Van egy játékrendszerünk, ami az érkezésével jobbá vált, de nem függünk senkitől és soha nem is fogunk. Ez nem az én stílusom. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez a Juventus két egymást követő bajnoki címet húzott be Carlos nélkül.”

Minden bizonnyal Sebastian Giovinco is megkapja majd a lehetőséget a mestertől, neki eddig nem jutott sok játéklehetőség az idei szezonban.
„Seba mindig jó teljesítményt nyújtott, ha beállt. Erős játékos, technikás és gyors, elérkezik majd az idő, amikor megkapja a lehetőséget az első perctől. Játszatni fogom, amikor úgy ítélem meg, hogy hasznos lehet számunkra az első perctől kezdve.”

A média hatalmas ügyet csinált Pirlo lecseréléséből a Verona elleni meccs után, hozzá kell tenni, hogy (sérülés nélkül) ritka, mikor egy játékos a lecserélése után egyből az öltözőbe megy.

„Nincs szükség semminek a tisztázására Andrea tette kapcsán. Mostantól azonban lefektetünk egy alapszabályt: nem sérülés miatti csere esetén mindig ott kell maradnia a játékosnak, hogy a társakkal együtt nézze végig a találkozó hátralevő részét. Aki ezt nem tartja be, arra komoly büntetés vár és egy hónapra kikerül a keretből.”

forrás: Juventusfc.hu