Recent comments

Friss Hírek

Conte: Tanultunk a tavalyi BL-ből

A Bianconeri edzőjének elmondása szerint csapata készen áll, hogy győztes rajtot vegyen a ma esti, FC Köbenhavn elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen.


“Tudjuk, mi történt ugyanitt tavaly a Nordsjaelland ellen, amikor csak a meccs végén sikerült kiegyenlítenünk.”

Antonio Conte úgy hiszi, hogy sokat segít csapatának a tavalyi Bajnokok Ligája abban, hogy megfelelően készüljenek fel az idei kiírásra. A csapat kalandja egy ismerős helyszínen veszi kezdetét, ugyanis ismét Dániába, a Parken Stadionba látogat az Öreg Hölgy, ahol tavaly a Nordsjaelland ellen 1-1-es döntetlent ért el.

Conte egyértelműen kijelentette a csapata előtt, hogy nem akarja a tavalyi élményeket átélni ma este, amikor a Juventus a dán bajnok FC Köbenhavn ellen lép pályára. 

Az edző a szokásos, meccs előtti sajtótájékoztatóján nyilatkozott az újságíróknak.

“Utoljára, amikor itt jártunk, mindössze egy pontot sikerült megkaparintanunk a meccs legvégén, amivel komoly veszélynek tettük ki a csoportból való továbbjutásunkat. Csak 6 meccsed van, így mindig nehéz visszatérni egy-egy rosszabb eredmény után.”

“Nem tudom megérteni, hogy miért van abban a helyzetben a Köbenhavn, amiben. Tanulmányoztuk őket, jó focit játszanak és mindig van valamijük, amivel az ellenfelük fölé kerekednek, még akkor is, hogyha a végeredmény nem ezt tükrözi. Éppen ezért nagy figyelmet kell fordítanunk rájuk, nehogy megismétlődjön a tavalyi eset.”

Conte a B csoport másik két csapatát (a Real Madridot és a Galatasaray-t) is közelről fogja figyelni, amikor holnap este Isztambulban csapnak össze. És miközben Carlo Ancelotti csapata a csoport favoritjának tekinthető, a Juventus menedzsere magabiztosan azt illetően, hogy csapata “fekete lóként” realistán és nagy szenvedéllyel a tavalyi negyeddöntőnél is jobb eredményt tud elérni a BL idei kiírásában.

“Ez egy nagyon érdekes csoport. A Real Madrid, mely története tizedik BL-sikerére tör, és ezért továbbra is megszámlálhatatlanul költi a pénzt, a csoport favoritja, legalábbis papíron. Mi a Galatasaray-jal fogunk harcolni a második helyért, de a Köbenhavn-ra is figyelnünk kell, akik meglepetést okozhatnak.”

“Tudjuk, hogy még van mit tennünk, és egy további év tapasztalata csak segíteni fog nekünk. Nem vagyunk nagy esélyesek, de mindenki számára veszélyes ellenfelek leszünk. Tudjuk, kik vagyunk, és hogy meddig juthatunk. Nem fogunk határt szabni a fejlődésünknek, de realisták fogunk maradni, így két lábbal a földön tudunk járni továbbra is.”

A szombati, Inter elleni 1-1-es döntetlen a kezdete volt egy 7 meccses, 25 napos sorozatnak, így Conte elismerte, hogy ez alatt az idő alatt rotálni fogja a csapatát, hogy minden meccsen versenyképes kezdőcsapat lépjen pályára.

“Elkerülhetetlen a rotálás ebben a fontos időszakban, mivel pihenniük kell a játékosoknak, hogy a következő meccsre készen álljanak. Viszont a filozófiánk nem fog változni.”

“Pirlónak nincs szüksége pihenőre jelen pillanatban, ezért kezdeni fog. Úgy vélem, hogy maximum 4 játékost cserélhetsz ki egyik meccsről a másikra, hogy nehogy nagyon felboruljon a csapat egyensúlya, de én meg vagyok győződve arról, hogy mindenki megfelelően fog reagálni.

forrás: Juventusfc.hu