Recent comments

Friss Hírek

A Napoli botlása után csak a Roma hibátlan

A Napoli és a Roma közül csak utóbbi tudta megtartani százszázalékos mérlegét az olasz bajnokság ötödik fordulójában, a délieken ugyanis kifogott a sereghajtó Sassuolo.


Genovában a Roma remek iramú meccset játszott a Sampdoriával, de az első félidőben kimaradtak a helyzetek, az egyik legnagyobb lehetőséget kialakító Maicont pedig le kellett cserélni sérülés miatt. 

A fordulás után onnan jött a római gól, ahonnan kevesen várták: Medhi Benatia remek egyéni akció végén talált be. A végén Yao Gervinho Francesco Totti passza után megszerezte első bajnoki gólját a Romában, beállítva a 2–0-s végeredményt.

Sampdoria–Roma 0–2 (Benatia 65., Gervinho 88..)


A Napoli szerdán a Serie A 5. fordulójában otthon a sereghajtó Sassuolo ellen, a Roma Genovában a Sampdoria ellen igyekezett megtartani százszázalékos bajnoki mérlegét a 2013–2014-es idényben. 

Egyik klubnak sem volt könnyű dolga, hiszen az első félidő után döntetlenre állt. A nápolyiak Blerim Dzemaili bombájával vezetést szereztek, de a sereghajtó öt percen belül egalizált. A 75:25 százalékarányú labdabirtoklás persze elárulta, melyik csapat a jobb, de a Sassuolo húzta, ameddig bírta. És végig bírta! 

Óriási bravúr kellett a négy forduló után 1–15-ös gólkülönbséggel álló újonc idei első pontszerzéséhez és a Napoli hibátlan mérlegének elhappolásához.

 Napoli–Sassuolo 1–1 (Dzemaili 15., ill. Zaza 20.)


 A Juventusnak elege lehet Veronából, a bajnokságban ugyanis egymás után kapta meg a Hellas Veronát és a Chievót. Előbbivel szemben vasárnap hátrányba került, de még az első félidőben fordított, és megszerezte a három pontot. 

A sárga-kékek ellen sem volt könnyebb, sőt!

A Juventus erőtlen játékot mutatott, a 28. percben pedig hátrányba került: Gianluigi Buffon rossz passza után Gennaro Sardo játszotta meg Cyril Théréau-t, aki középről 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 

Az Arturo Vidalt, Carlos Tévezt és Mirko Vucsinicset is a kispadon pihentető bajnoki címvédő nem tudott reagálni, de hatott Antonio Conte félidei fejmosása. 

Paul Pogba passza után Fabio Quagliarella került helyzetbe, és harmadik lehetőségét nem hibázta el, a két bravúrt is bemutató Christian Puggioni kapujába talált.

Bő negyedórával később már a Juventus vezetett, megtette, amit pár napja a másik veronai csapat ellen, igaz, ehhez kellett az Alberto Paloschi szabályosnak tűnő gólját érvénytelenítő partjelző, valamint Alessandro Bernardini segítsége is, a védő Fernando Llorente elől próbált tisztázni, és a saját kapujába talált.

A Juve megtartotta az előnyt, és újabb nehezen kiharcolt három pontot szerzett.

Chievo–Juventus 1–2 (Théréau 28., ill. Quagliarella 47., Bernardini 66. – öngól)


A Milan a Torino ellen idegenben kicsikart iksz és a Napolitól elszenvedett hazai vereség után Bolognában igyekezett javítani, és az első negyedórában vezetést is szerzett Andrea Poli jól eltalált lövésével. 

Ám a szezonbeli első győzelméért hajtó Bologna az uruguayi Diego Laxalt kiugrásból szerzett találatával egyenlített, majd a második félidő elején a fonott hajú megfordította az állást.

Miközben Adriano Galliani klubigazgató a lelátón fortyogott, Massimiliano Allegri és Mauro Tassotti a kispad előtt nézett egymásra tanácstalanul – utóbbi nem a legjobb jel, mint ahogy a Bologna harmadik találata sem volt az: Jonathan Cristaldo növelte kétgólosra a hazai előnyt.

Már minden veszni látszott, de a Milan megint előhozta mesteri hajráját, és Robinho szépítése után a 91. percben a hazai kapu előtti flipperezés végén Ignazio Abate pontot mentett a piros-feketéknél.

Bologna–Milan 3–3 (Laxalt 33., 52., Cristaldo 62., ill. Poli 12., Robinho 89., Abate 91.)


A Parma megszerezte első győzelmét, de nem volt könnyű. 

A hazai pályán játszó csapat már 4–1-re is vezetett az Atalanta ellen, de Amauri kiállítása felhozta a vendégeket, akik bő tíz perccel a vége előtt 4–3-ra felzárkóztak. Ám itt véget is ért a felzárkózás.

Parma–Atalanta 4–3 (Mesbah 19., Parolo 28., 40., Rosi 35., ill. Bonaventura 20., Denis 44., Livaja 79.)

forrás: NSO