Recent comments

Friss Hírek

Moggi: Tévez egyedül nem képes eldönteni a meccseket

A Juventus egykori sportigazgatója, Luciano Moggi ismét megszólalt, s ezúttal a torinói klub legnagyobb igazolását, Carlos Tévezt vette górcső alá.



Az argentin támadó a Manchester City csapatától igazolt a Juventushoz, azonnal megörökölve Alessandro Del Piero legendás tízes mezét, s mindez heves vitákat robbantott ki a klub szurkolóinak körében.  

Tévez gyakorlatilag azonnal felvette a ritmust, hiszen kiválóan beilleszkedett a csapat játékába, s a Zebrák első három hivatalos mérkőzésén egyaránt betalált, majd következett két gyengébbre sikerült, gólszegény mérkőzés az Inter és a dán bajnok FC Köbenhavn ellen.

Moggi úgy vélekedik, hogy Tévez ugyan nagyszerű játékos, azonban adottságai miatt mégsem az az ösztönös góllövő, aki már hosszú évek óta fájóan hiányzik a Juventus keretéből.

"Ez egy olyan pillanat, amikor nem úgy teljesítenek, ahogyan kellene." - írta Moggi a Libero hasábjain. "Hiányzik a fullánkjuk, s nem képesek bajt okozni az ellenfélnek."

"Azonban ha a támadórészleg nem szerez gólokat vagy hibázik, nem Tévez az, akit hibáztatni kell, hiszen ő egy támogató csatár."

"A támadásban a csapattársaiért dolgozik, s keresi a területet saját magának és a többieknek."

"Ha nem lő kapura, vagy hibázik az ellenfél kapusával szemben, az abból a tényből következik, hogy nem pontosan azokkal a jellemzőkkel rendelkezik, mint egy csatár."

"Ő egy jó játékos, de bizonyosan nem egyike azoknak a bajnokoknak, akik egyedül is képesek a találkozók megnyerésére."

forrás: juventuz.blog.hu