Recent comments

Friss Hírek

Allegri: Nehéz és fontos győzelem volt

Szombat este a Milan három sikertelenül megvívott bajnoki mérkőzés után végre ismét győzni tudott. 


A meccs után Allegri elégedetten nyilatkozott, bár a csapatnak annak ellenére is fejlődnie kell, hogy végre sikerült kapott gól nélkül zárni a találkozót.

”Egy nehéz és fontos mérkőzést nyertünk meg, mivel az előző három bajnokin csak két pontot tudtunk szerezni. Végre a bajnokságban is sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset, de volt néhány veszélyes szituáció a kapunk előtt, amit elkerülhettünk volna. Jól kezdtük a találkozót, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A második félidő jobban indult és akár a második gólunkat is megszerezhettük volna, míg a védelmünk szervezett volt.”

A második félidőben egy teljesen más felfogású Milan lépett pályára, és két percen belül sikerült is megszerezni a vezetést. Az újságírók természetesen kíváncsiak voltak arra, hogy a játékosok kaptak-e fejmosást a szünetben.

”Nem volt szükség ilyenre. A jelenlegi helyzetünkben, amikor a dolgaink rosszul mennek, csak bátorítani kell a fiúkat. Mindenki nagyon akar, de ebben a játékban centiméterek választják el a gólt a kihagyott helyzettől. Úgy gondolom, hogy a játékosaim dicséretet érdemelnek, mert a nehézségek ellenére kontroll alatt tartották a mérkőzést.”

”Birsa egy jó és technikás játékos, aki már a Bologna és a Napoli elleni is jól játszott. Nyilvánvaló, hogy ha a csapat veszít, akkor néhány játékos kemény kritikát kap. Birsa csak a nyáron érkezett a Genoa csapatától, és csak néhányan ismertük őt korábbról, de most már a Milanhoz tartozik. Jó csapat áll rendlelkezésemre, és bár rosszul kezdtük a bajnokságot, de a helyes útra léptünk. Most már az Ajax elleni Bajnokok Ligája csoportmeccsre készülünk, aztán jöhet a Juventus elleni rangadó.”

Meglepetésre Cristian Zaccardo kezdett a jobbhátvéd poszton Ignazio Abate helyet, akinek a mester szerint pihenésre volt szüksége.

”Tudom, hogy Zaccardo másfajta jellemzőkkel rendelkezik, mint Abate, de ő most fáradt volt és ezért úgy döntöttem hogy pihentetem. Ez különösen azért volt fontos, mert Abate nemrég tért vissza egy sérülésből. Zaccardo jó teljesítményt nyújtott, pedig nem sok játéklehetőséget kapott eddig.”

A Curva Sud nem lehetett ott a San Siróban, miután a Napoli elleni meccsen rasszista megnyilvánulásokat tettek az ellenfél játékosára.

 ”Az ultrák kijöttek a stadionhoz hogy üdvözöljék és bátorítsák a csapatot, mint ahogy tették ezt az előző szezon nehéz pillanataiban is. A Milannál eddig eltöltött négy évem alatt a Curva Sud példamutató volt.”

forrás: acmilan.hu