Recent comments

Friss Hírek

Ötgólos Roma-siker, hatból hat győzelem

Hatból hat, továbbra is hibátlan az AS Roma az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: a Serie A listavezetője ezúttal a Bolognán gázolt át és 5–0-ra győzött. 


A Bolognának nagyjából addig volt esélye a mérkőzésen, amíg az meg nem kezdődött – a pazarul futballozó Roma már az első félórában sztahanovista éltraktoroshoz méltó módon szántotta bele az ellent az Olimpico talajába. 

Az első gól a 8. percben esett: Miralem Pjanic nagyon távolról eresztett meg egy óriási szabadrúgást, amit Gianluca Curci kitolt, balszerencséjére pont középre, ahol Alessandro Florenzi érkezett és a hálóba fejelt.
 
Pillanatokkal később Francesco Totti passza után Federico Balzaretti került ziccerbe, de centikkel eltévesztette a hosszú alsót. A 17. percben jött a második, Gervinho révén (Antonsson nem igazán érezte, mit kellene csinálni a támadó ellen), és még közel sem volt vége. A harmadikat egy szöglet után a levegőbe felugró és óriási erővel a hálóba tüzelő Benatia szerezte – a Bologna védelme itt sem kezelte túl jól a szituációt… –, majd fordulás után a megállíthatatlanul játszó Gervinho köszönt be még egyszer.


A Bolognának ekkor már bőven elege lehetett a meccsből, de jött még Adem Ljajics, aki a 85. percben ötgólosra növelte a „farkasok” előnyét, sőt, még Francesco Totti is megszerezhette volna a születésnapi gólt, de ziccerben hibázott. Rudi Garcia csapata továbbra is százszázalékosan száguld, és jövő héten nagy próbatétel vár rá, a még szintén veretlen – vasárnap a Cagliari ellen ikszelő – Internazionale ellen. 

A Roma 2005–2006 óta az első csapat a Serie A-ban, mely hat győzelemmel kezdte a szezont – akkor a Juventus hajtotta végre ezt a bravúrt.

AS Roma–Bologna 5–0 (Florenzi 8., Gervinho 17., 62., Benatia 26., Ljajics 85.)

forrás: NSO