Recent comments

Friss Hírek

Primavera: A Juventus nyerte az Olasz Szuperkupát

A történelem megismételte önmagát az Olasz Szuperkupa Primavera csapatok számára kiírt döntőjében, ugyanis Andrea Zanchetta fiai, az első csapat példáját követve, győztesen távoztak a római Stadio Olimpico gyepéről.



Mint arra a Juventus minden szimpatizánsa jól emlékezhet, Antonio Conte csapata mintegy egy hónappal ezelőtt elsöprő erejű, 4:0-ás győzelmet aratott a lényegében hazai pályán játszó Lazio ellenében, s a tegnap este megrendezésre kerülő mérkőzésen most a torinói klub Primavera csapatán volt a sor, hogy ugyanazon a pályán, ugyanazzal az ellenféllel szemben bizonyítson.

A fiatalok nem riadtak meg a feladattól, s gólokban kevésbé gazdag mérkőzésen, egy utolsó percben szerzett találattal 2:1-re verték a Lazio Primavera csapatát.

A római összecsapás a Lazio helyzeteivel indult, s az első csapat keretét is megjárt Gianmarco Vannucchi káprázatos bravúrjaira volt szükség, hogy a fővárosi fiatalok ne szerezzenek korai vezetést. Vannucchi előbb Cristiano Lombardi, szinte már gólnak látszó, próbálkozását mentette, majd csupán négy perccel később szögletre paskolta az ellenfél újabb veszélyes helyzetét.

A Juventus fokozatosan felszabadult a nyomás alól, s a 33. percben Matteo Gerbaudo révén a vezetést is megszerezte. 1:0

A Juventusnál különösképpen Edoardo Ceria és Vajebah Sakor játéka tűnt tetszetősnek, azonban a második játékrész újabb Lazio rohamokkal indult, amelynek eredményeképpen Balde Diao Keita megszerezte a világoskékek egyenlítő találatát. 1:1

Zanchetta mester taktikai átszervezést eszközölt, s Nicolae Marint küldte pályára Christian Tavanti helyett, valamint Ceriát kiküldte a jobb oldalra. Amikor már mindenki a mérkőzés végét jelző hármas sípszót, illetve az utána esedékes hosszabbítást várta, Ceria szépen indította a jobb oldalon megiramodó Doniszt, s a görög játékos kíméletlenül kilőtte a hosszú sarkot, ezzel pedig felírta a Juventus nevét a trófeára. 2:1

forrás: juventuz.blog.hu