Recent comments

Friss Hírek

Milan: Az első igazi rangadó

A Milan vasárnap este 20:45-kor hazai pályán fogadja a Napoli csapatát a Serie-A 4. fordulójában.


A Milan a tabella 9. helyén áll 3 mérkőzést követően. Az első fordulóban a Hellas Verona ellen 2-1-es vereséget szenvedtek, a 2. fordulóban a Cagliarit fogadták, az eredmény 3-1 lett. 

Az előző mérkőzésen a Torino volt az ellenfél, a 97. percben Balotelli büntetőjének köszönhetően 2-2-es eredmény született. A rossoneri tehát 3 mérkőzést követően 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel áll. A rúgott gólok száma 6, a kapott góloké 5.

A hét közben a Milan a Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lépett. Szerdán a Celtic látogatott a San Siróba. A találkozón Zapata és Muntari góljával 2-0-s arányú győzelem született. A piros-feketék így a H csoport második helyén állnak pontegyenlőséggel a Barcelonával, aki az első fordulóban 4-0-ra győzte le az Ajaxot.

Sérülés miatt továbbra sem áll Massimiliano Allegri rendelkezésére Gabriel, Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Riccardo Montolivo, Ricardo Kaká, Stephan El Shaarawy és Giampaolo Pazzini. Jó hír, hogy csütörtökön már Riccardo Saponara, Ignazio Abate és M’Baye Niang is teljes értékű edzésmunkát végzett, így ők pályára léphetnek a nápolyi együttes ellen.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét.

Íme a Milan kerete: Christian Abbiati, Marco Amelia, Ferdinando Coppola; Ignazio Abate, Kevin Constant, Philippe Mexés, Jherson Vergara Amu, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Valter Birsa, Bryan Cristante, Urby Emanuelson, Nigel De Jong, Sulley Muntari, Antonio Nocerino, Andrea Poli; Mario Balotelli, Alessandro Matri, M’Baye Niang, Robinho.


A gazzetta.it szerint a Milan 4-3-1-2-es felállásban fog kezdeni. A kapuban Abbiati, a védelemben Abate, Zapata, Mexés és Emanuelson kezdhet. A középpályát Poli, De Jong és Muntari alkothatja. A trequartista Robinho, a két támadó Matri és Balotelli lesz.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Zapata, Mexés, Emanuelson – Poli, De Jong, Muntari – Robinho – Matri, Balotelli.

A Napoli jelenleg 9 ponttal vezeti a tabellát az AS Romával együtt. A Napoli mérlege 3 győzelem, 9 rúgott és 2 kapott gól. A csapat az előző fordulókban az Atalantát 2-0-ra, a Chievót 2-4-re és a Bolognát 3-0-ra győzte le.

A Napolinak a hét közben szintén jelenése volt a Bajnokok Ligájában. A csoportkör sorsolásakor egy csoportba kerültek az angol Arsenallal, a német Borussia Dortmunddal és a francia Marseille csapatával. Az első fordulóban a Napoli hazai pályán fogadta a Bajnokok Ligája ezüstérmesét, a találkozót a hazaiak Higuaín és Insigne góljaival 2-0-ra megnyerték, így vezetik a „halálcsoportot”.

Rafael Benitez, a Napoli spanyol mestere kijelölte utazó keretét.

Íme a Napoli kerete: Rafael, Reina, Colombo, Albiol, Britos, Cannavaro, Fernandez, Armero, Behrami, Dzemaili, Hamsík, Inler, Maggio, Mesto, Zuniga, Callejon, Mertens, Higuain, Insigne, Pandev, Duvan.


A várakozások szerint Benitez a 4-2-3-1-es felállást fogja alkalmazni. A kapus Reina lesz. A védelmet Maggio, Albiol, Britos és Züniga alkothatja. A középpályás Behrami és Inler lesz. Az előre tolt támadó Higuaín lesz, míg mögötte a Callejon, Hamsík, Insigne hármas foglal helyet.


Íme a Napoli várható kezdőcsapata: Reina – Maggio, Albiol, Britos, Züniga – Behrami, Inler – Callejon, Hamsík, Insigne – Higuaín.

A Napoli a nyári átigazolási időszakban jelentősen megerősítette a játékoskeretét, hisz a Cavaniért kapott 64 millió euróból többek között Mertenst, Bruno Uvinit, Callejónt, Albiolt, Rafaelt, Pepe Reinát, Zapatát és Higuaínt is megszerezték. Míg a Milan Saponarával, Matrival, Polival, Silvestrével, Vergarával és Kakával erősített.

A legutóbbi találkozón 1-1-es döntetlen született, Flamini góljára Pandev válaszolt. Érdekesség, hogy az elmúlt három mérkőzésen döntetlen született. 

A Milan 4 mérkőzés óta nem tudja legyőzni az ellenfelét.

forrás: acmilan.hu