Recent comments

Friss Hírek

BL: A Napoli felülkerekedett a Dortmundon

Az előző kiírásban döntős német Borussia Dortmund az olasz Napoli vendégeként kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, és hatalmas csatában, emberhátrányban sem feladva 2–1-es vereséget szenvedett.


A mérkőzés első tíz percében nem a drágán vett csillagok domináltak, hanem a kérlelhetetlen mezőnymunka, a középpályán érdekes „Kit nem rúgtam még meg ma?" vetélkedő zajlott, majd szép lassan átvették az irányítást az olaszok, és kisebb helyzeteket alakítottak ki a sárga-feketék kapuja előtt.

A 20. perc után igencsak felpörögtek az események: veszélyes lövések követték egymást, majd Gonzalo Higuaín szép fejessel megszerezte a vezetést a Napolinak – a reklamáló Jürgen Kloppot pedig a lelátóra zavarta a portugál játékvezető, Pedro Proenca. 

Ha mindez nem lett volna elég, két helyzet kihagyása után lesérült Mats Hummels (akit egy csatár, Pierre-Emerick Aubameyang váltott), majd az első félidő legvégén Roman Weidenfeller a 16-oson kívül fölöslegesen kezezett, így emberhátrányba került a Dortmund – a pályán és a kispadon is.

Nagy elánnal vetette bele magát a Napoli a második félidőbe, de helyzetig tíz perc alatt sem jutott, erre visszább állt, és a középpályán kezdte el tördelni a játékot, vagyis taktikusan kifárasztani az ellenfelet. Nem tudni, véletlenül vagy tervezetten-e, de a Napoli tízpercenként indított ezen a mérkőzésen egy veszélyes támadáshullámot, az éppen aktuális a 60. perc környékén több helyzetet is hozott, de Langerak megérezte, hogy ez az ő nagy napja lehet. Ám mindent ő sem foghatott: a szünet utáni „harmadik hullámban" Lorenzo Insigne szabadrúgásból csodás mozdulattal tekert a bal felsőbe.

Felszabadultan futballozhatott ezt követően a két csapat, és meg is lett az eredménye: az egyik oldalon Langerak parádézott, a másikon Pepe Reina, miközben a dortmundiak két ziccer kihagyása mellett megrezgették a lécet is (Aubameyang révén), sőt a hajrá végén szépíteni is tudtak: Robert Lewandowski beadását Juan Zúniga utánozhatatlan eleganciával, sarokkal tette saját kapujába. 

A német csapatokat ugyebár sohasem lehet leírni, kellett még egy szép Reina-védés is a nápolyi sikerhez: győzelemmel indult tehát a BL csoportkörében a Napoli, két fejét levágva is tudott harapni a Dortmund, de pont nélkül maradt.

F-CSOPORT, 1. FORDULÓ
NAPOLI (olasz)–BORUSSIA DORTMUND (német) 2–1

Gólszerző: Higuaín (29.), Insigne (67.), ill. Zúniga (87. – öngól)
Kiállítva: Weidenfeller (45.)


forrás: NSO