Recent comments

Friss Hírek

Conte: Hozzá vagyunk szokva a kritikához

A Verona elleni bajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a Juventus mestere, Antonio Conte elárulta, hogy Gigi Buffon pihenőt kap majd, továbbá kitért Fernando Llorente helyzetére és a Juventust ért kritikákra is, amelyek az Inter és az FC Köbenhavn elleni döntetlenek után jelentek meg az olasz sajtóban.


"Teljesen normális dolog, hogy az emberek a Juve kríziséről beszélnek, hiszen mi a Juve vagyunk." - mondta a mester a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Tavaly többé-kevésbé ugyanez történt, amikor döntetlent játszottunk a Nordsjællanddal, majd kikaptunk az Intertől. Hozzá vagyunk szokva ehhez a Juvénál, hiszen mindig is adott lesz itt a nyomás, azonban nem hagyhatjuk, hogy ez összeroppantson bennünket, inkább arra kell felhasználnunk, hogy még többet kihozzunk magunkból."

"Ez pontosan ugyanaz a kritika, amellyel tavaly is illettek bennünket, hogy a Juve csak Olaszországban képes jó teljesítményre. Aztán 3:0-ra vertük a Chelsea csapatát, s a címoldalak máris arról szóltak, hogy megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját. Olaszországban élünk, egy országban, amelyet a túlzásai éltetnek. Az a dolgunk, hogy kézben tartsuk a helyzetet, s nyugodtak maradjunk."

Conte meglepő és váratlan változtatásra készül a Verona ellen, hiszen a kapuban várhatóan Storari kap majd lehetőséget Buffon helyett.

"Meg tudom erősíteni, hogy Marco Storari kezd majd. Ez egy hétköznapi változtatás, s tavaly is ugyanígy tettünk. Buffon a válogatottbeli kötelezettségek után van, s négy mérkőzés következik gyorsan egymás után, így vele és az erőnléti edzőkkel együtt azt a döntést hoztuk, hogy pihenőt kap." 

"Ez teljesen normális, hiszen minden győzelem az összes játékosunk közreműködésének gyümölcse. A keret minden tagja megérdemli, hogy a Juventus játékosa legyen."

A nyáron ingyen érkező baszk támadó, Fernando Llorente gyakorlatilag játéklehetőséghez sem jutott, s egyre erősödnek a pletykák a játékos közelgő távozásával kapcsolatosan.

"Méltánytalannak érzem, ahogy azzal kapcsolatosan ér kritika, hogy mennyire játszatom Llorentét. Megértem, ha kritizálnak az eredmények miatt, de ezt nem. Ugyanennek kellene történnie Sebastian Giovinco vagy Simone Padoin kevés játéklehetősége miatt is."

"Én vagyok az edző, s én tudom, hogy mi történik az edzéseken a hét során. Llorente egy olyan játékos, akit közösen választottunk, s akit mindannyian támogatunk. Nem akarok belemenni a találgatásokba, hogy ki kit akart. Az elmúlt évek során elért sikereink alapja az volt, hogy mindent megosztottunk egymással, a pozitív és a negatív választásokat egyaránt."

"Fernando gyakorlatilag egy éven keresztül nem játszott a Bilbaóval kialakult problémái miatt, s ez az, amiért időre van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje a meccsekhez szükséges keménységét, erejét és sebességét. Ha nem játszol, elveszíted ezeket a dolgokat."

"Most már három hónapja végzi az edzésmunkát, s meg fogja kapni a maga lehetőségét, hiszen rászolgált. Játszhat holnap, szerdán vagy akár jövő vasárnap is, de nem fogom elárulni, hogy ez mikor következik be."

"Claudio Marchisio játszott a hétközi edzőmérkőzésen, s rendelkezésemre áll majd vasárnap. Ez egy fontos visszatérés, hiszen lehetővé teszi számomra, hogy váltogassam a középpályásokat."

A Napoli és a Roma százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát, de az Inter és a Fiorentina is erős rajtot vett.

"Nem vagyok meglepve, mivel mindig is azt mondtam, hogy ez egy rendkívül bonyolult szezon lesz, hiszen bizonyos csapatok erősödtek, s versenyben lehetnek a Scudettóért. Izgalmas, hiszen mindez arra kényszerít bennünket, hogy nagyon jó játékot nyújtsunk a győzelem érdekében. Örülök ennek."

forrás: juventuz.blog.hu