Recent comments

Friss Hírek

Garcia: Fantasztikus lenne megnyerni a derbit

Első római derbiére készül Rudi Garcia, a Roma francia mestere.

 
A két csapat utoljára május 26-án az Olasz Kupa döntéjében találkozott, ahol a városi rivális Lazio nyert, ezzel eldöntve, hogy a Roma nem indul az európai kupaporondon.

"Tavaly a Lillenél voltam, így nem láttam azt a meccset, mert akkor még nem érdekelt."- kezdte Garcia.

"Annyi csak a kapcsolat a két meccs között, hogy ez most a derbi, viszont új szezon, új edző és a dolgok teljesen megváltoztak mostanra."

"Nagyon fontos, hogy 100%-os mérleggel készülhetünk erre a meccsre és tudjuk, hogy ez a meccs mennyire fontos, de akkor is csak egy meccs. Szerintem egy derbin nem játszani, hanem nyerni kell és ez egész Európában igaz."

"Francesco Totti elmondta, hogy a római játékosok számára ez a meccs mindennél fontosabb, viszont a csapat nyugodtnak tűnik. Nagyon fontos, hogy a meccs vasárnap délután 3 órakor kezdődik, nem pedig előtte."

"Mivel mi leszünk a pályaválasztók, ezért biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink lesznek a csapat 12. embere. Természetes, hogy a meccs a szurkolóknak is nagyon sokat jelent. Szerencsések vagyunk, hogy a csapatunkban három római is játszik, de oda kell figyelni, hogy ne legyen rajtuk túl nagy nyomás. Meg akarjuk szerezni a három pontot, de mivel ez egy derbi, így mindenki tudja, hogy azért ez más meccs egy kicsit."

"A Lille-Le Mans derbit 45000 szurkoló nézte, viszont itt kicsit más lesz a helyzet. Nekem ez lesz az első római derbi és nagyon örülök neki, hogy részese lehetek. Fantasztikus lenne megnyerni."

"A Lazio jó csapat, de tudom mit jelent nemzetközi szintéren is szerepelni, ezért biztos vagyok benne, hogy ez érezhető lesz rajtuk. Nem tudni, hogy mikor jön ki rajtuk, az elején, a meccs közepén, vagy a végén, de ez mindig megtörténik, amik egy csapat heti három meccset játszik. Ha lehet, ezt maximálisan ki kell használnunk."

"Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk a megfelelő lelkesedéssel és természetesen felesleges a motivációról beszélnem. Amikor ide érkeztem eléggé negatív volt a hangulat a csapat körül, ezért jó, hogy eddig szépen kezdtük a szezont."

"Hogy miért csak a második félidőben szerzünk gólt? Nem hiszem, hogy külön magyarázatra szorul, de a cserék eddig nagyon sokat hozzátettek a meccshez. Remélem, hogy a derbin elkezdjük a gólok gyártását már az első félidőben." 


forrás: asroma.hu