Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem szabad megijednünk a gazdasági szakadéktól

Antonio Conte is meghívót kapott az UEFA által szervezett edzői fórumra, melyen a legnagyobb európai csapatok trénerei üléseztek.


A Gazzetta itt érte utol a Juve mesterét, a nyilatkozat legfőbb témája természetesen a Bajnokok Ligája volt.

„Egy újabb év van a hátunk mögött. Tavaly még úgy szerepeltünk itt, hogy nem tudtuk, mi vár ránk, most pedig már nagyobb tapasztalatunk van. A megfelelő módon kell nekikezdenünk ennek a sorozatnak, tudjuk, hogy a célunk az, hogy közeledjünk a nagyokhoz, még ha tisztában is vagyunk vele, hogy ez nem lesz egyszerű.”

„Nekünk olaszoknak nem szabad megijednünk a gazdasági különbségektől, amely elválaszt minket a kontinens többi nagy klubjától: nekünk a taktikai szerevezettségünkkel, a mentalitásunkkal kell megpróbálnunk kitűnni,  valamint a gondolattal, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni.”

A Juventus rendkívül okosan költekezett az átigazolási szezonban is, melyen ismét láthattunk egy-két őrült transzfert, például Özil Londonba költözését, a német irányító a hírek szerint 50 millió euróért lett az Arsenal játékosa.

„Ha valóban 50 millió eurót fizettek érte, elképelni sem tudom, mennyit érhet mondjuk Hamsik, vagy éppen Vidal és Pogba…”

Miközben a Real Madridnak közel 100 millió eurójába került Bale leigazolása, a Juventus mindössze 9 millió euróért szerződtette Carlos Tévezt a Manchester Citytől, aki már az első pár mérkőzésen megmutatta, hiba volt őt ennyiért elengedni.

„Remek hatással van a csapatra, azt korábban is tudtam, hogy rendkívül gólérzékeny, de emellett a védekezésből is komoly részt vállal. Figyelmes és alázatos ember, emeli a csapat minőségét, pedig mennyi rosszat lehetett róla hallani… Én azonban biztosítok mindenkit, hogy igazán kivételes ember, aki lelkesedést hozott a teljes csapathoz.”

A gárda taktikai érettsége azonban egyértelműen az ő érdeme, immár azonban több éve dolgozik a csapatnál, nem csoda, hogy összecsiszolódtak a felek. A taktikai felállást többen is dicsérték.

„Sokan kíváncsiak, a kollegák többször is faggattak erről. Kezdjük ott, hogy már van néhány követőnk: láttuk az amerikai túránkon, hogy az Everton is 3 védővel játszik, időnként pedig még a Bayern és a Barcelona is beveti ezt. Én mindig azt vallottam, hogy a számokon túl minden azon múlik, hogy milyen játékosokkal rendelkezik az ember. Én a 4-2-4 híve voltam, a Juventus keretéhez azonban úgy gondolom, hogy az a rendszer a legjobb, amit alkalmazunk. A játékot hátulról kell elkezdeni építeni, egyből meg kell játszani a labdát. Sokan ezt veszélyesnek tartják, azonban ha a dolgokat az improvizálás helyett begyakoroljuk az edzéseken, csökken a kockázat.”

Az olasz csapatok és az európai élcsapatok között lehet, hogy nagy a különbség, azonban mégsem volt olyan régen, mikor egy olasz csapat utoljára elhódította a BL-serleget.

„Mikor 2010-ben az Inter megnyerte a Bajnokok Ligáját, volt egy jóslatom: ’évekbe fog telni mire egy olasz csapat ismét felemeli ezt a trófeát.’ Most már bizakodóbb vagyok.”

„Fel kell ébrednünk a Hamupipőke-féle álmunkból, tavaly a Borussia megmutatta, hogy érdemes álmodni, bár a Dortmund persze nem ismeretlen csapat az európai futballban. Azonban vannak folyamatosan fejlődő csapatok, mint például a Manchester City, valamint olyan újjáépülő gárdák, mint például a Borussia.”

A nyoni találkozón egyébként Antonio Conte mellett olyan neves edzők vettek részt, mint Arsene Wenger, Manuel Pellegrini, vagy Carlo Ancellotti.

forrás: Juventusfc.hu