Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Prandelli történelmet írna

Pénteken világbajnoki selejtezők tömkelegét rendezik meg: nem marad ki a sorból az olasz válogatott sem, amelynél a legtöbb témát a kapitánycsere adja - e mellett azonban történelmet is írhat a jelenlegi szövetségi kapitány.

 
Cesare Prandelli jövője továbbra sem egyértelmű az olasz válogatott padján: a szakember szerződése jövő nyáron, a világbajnokság után lejár, és egyre több forrás úgy tudja, ne is hosszabbít Prandelli a szövetséggel, hanem visszatér a klubfoci világába.

E közben ma este Palermóban, a Renzo Barbera stadionban Bulgária ellen játszik a squadra azzurra, amely történelmet írhat egy esetleges győzelemmel. 

Amennyiben Prandelli csapata ma is 3 pontot szerez, akkor két körrel a selejtezősorozat vége előtt már bebiztosítja részvételét a brazíliai világbajnokságon, erre pedig még nem volt példa az olasz válogatott igen hosszú, és tartalmas történelme során sem.

A kezdőcsapattal kapcsolatban sok biztos dolgot nem közölhetünk: a Gazzetta dello Sport úgy tudja, Giaccherini helyett ezúttal Lorenzo Insigne kezdhet majd. Cesare Prandelli előzetesen az alábbi játékosokat hívta be a válogatott keretébe:

Kapusok: Buffon (Juventus), Marchetti (Lazio), Sirigu (Psg).

Védők: Abate (Milan), Antonelli (Genoa), Astori (Cagliari), Ogbonna, Bonucci, Chiellini (Juventus), Maggio (Napoli), Ranocchia (Inter).

Középpályások: Aquilani (Fiorentina), Candreva (Lazio), Cerci (Torino), De Rossi, Florenzi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Sunderland), Pirlo (Juventus), Montolivo (Milan), Thiago Motta, Verratti (Paris Sint Germain).

Csatárok: Balotelli, El Shaarawi (Milan), Gabbiadini (Sampdoria), Gilardino (Genoa), Insigne (Napoli), Osvaldo (Southampton)


forrás: azzurri.co.hu