Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Egy góllal legyőzték a bolgárokat

Az olasz labdarúgó-válogatott Alberto Gilardino találatának köszönhetően 1–0-s győzelmet aratott Bulgária ellen a világbajnoki selejtezősorozat B-csoportjában, így már csak matematikailag maradhat le a jövő nyáron rendezendő tornáról.


Az örmények történelmi sikert arattak a csehek otthonában, míg a dánok kínkeserves győzelmet arattak Máltán. 

Az eltiltott Mario Balotelli és Pablo Osvaldo helyén Alberto Gilardino kezdett az olaszoknál, akit Antonio Candreva és Lorenzo Insigne támogatott, míg a középpályán kezdőként kapott szerepet Thiago Motta, aki legutóbb a 2012-es Európa-bajnokság döntőjében lépett pályára a squadra azzurrában.

Az első félidőben az olaszok akarata érvényesült, Andrea Pirlo, Daniele De Rossi és Insigne előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre, de a bolgár védelem – egy darabig – állta a sarat.

A 38. percben aztán megtört a jég, betaláltak Cesare Prandelli fiai. Candreva bolondította emberét a bal szélen, majd remekül emelt középre, ahol Gilardino érkezett, és öt méterről a kapu bal oldalába bólintott. Nagyon közelről érkezett a fejes, Mihajlovnak esélye sem volt a hárításra. 1–0

Az első játékrészben újabb gól már nem esett, ahogy a másodikban sem, de ez nagyban Buffon érdeme. A Juventus kapusa Tonev közeli kísérleténél védett óriásit, majd Rangelov lövésénél is nagyot kellett nyújtóznia.

A hajrában az olaszok ugyanúgy eldönthették volna a meccset, ahogy a bolgárok egyenlíthettek volna – az utolsó pillanatokban a vendégek előrehúzódó kapusa fejelt oldalhálót egy szöglet után –, ám újabb találat nem született, így az olaszok a harmadik selejtezőjüket is megnyerték hazai környezetben, és nagy csodának kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy ne jussanak ki a jövő évi világbajnokságra.

A bolgárok – a csehek vereségének köszönhetően – maradtak a második helyen, kedden Málta otthonában javíthatnak.

 B-CSOPORTOLASZORSZÁG–BULGÁRIA 1–0 (1–0)
Gólszerző: Gilardino (38.)

forrás: NSO